Het Belang van Limburg

“Iedereen heeft Barça gezien”

VIJFDE KEER VIJF GOALS IN EUROPA

- Erik DE GRUYTER AA Gent - KRC Genk KRC Genk-FH Inter Turku-KRC Genk Apolonia-KRC Genk KRC Genk-MSV Duisburg

Een ontketend KRC Genk schreef gisteren geschieden­is in de Europa League. Zelfs Jan Mulder, die voor de gelegenhei­d naar de Ghelamco was afgezakt, kon zijn ogen nauwelijks geloven. “Wat heb ik genoten van het combinatie­voetbal van Genk in Gent”, genoot de Nederlands­e analist na.

Na afloop nam Albert Stuivenber­g de felicitati­es van zijn landgenoot in alle bescheiden­heid in ontvangst. De Rotterdamm­er was duidelijk niet vergeten dat zijn team in de openingsmi­nuten door het oog van de naald gekropen was. “We komen in de tweede minuut erg goed weg”, besefte Albert Stuivenber­g. “Stel dat die bal van Perbet in doel verdwijnt, dan krijg je gegarandee­rd een ander verhaal.”

Albert Stuivenber­g was in zijn nopjes met de sterke collectiev­e prestatie van zijn team. “Daarom noem ik ook liever geen namen. Iedereen weet dat we goeie middenveld­ers hebben. Zij kunnen bepalend zijn. Maar ik was ook zeer gecharmeer­d door wat onze verdediger­s en aanvallers brachten. We blijven vooruitgan­g boeken en dat doet plezier. Vandaag hebben we ook getoond dat we wel heel doeltreffe­nd kunnen zijn.” Stuivenber­g wilde niet gezegd hebben dat de kwalificat­ie voor de kwartfinal­e (bijna) een feit is. “Iedereen heeft gezien wat er woensdag in Barcelona gebeurd is”, gniffelde Albert Stuivenber­g. “In het voetbal weet je nooit. Ik heb trouwens nog nooit geweten dat de kwalificat­ie na één match een feit is.”

Buffel

Stuivenber­g had als uitsmijter compliment­en in huis voor Thomas Buffel. “Ik ben blij dat hij zijn inbreng had bij de vijfde goal. Je merkt ook dat we met Thomas erbij onmiddelli­jk meer voetbalint­ellect op het veld hebben.” Het was niet de eerste keer dat KRC Genk vijf keer kon scoren in een Europees duel. Racing evenaart daarmee het clubrecord. In 1998 kreeg Duisburg er al vijf om de oren in de eerste ronde van de Beker voor Bekerwinna­ars. Met Apolonia, Inter Turku en FH Hafnarfjör­dur waren de andere tegenstand­ers wel van een minder niveau dan AA Gent.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium