Het Belang van Limburg

Toeterniet­oe in feeststemm­ing voor 20ste verjaardag

-

Ingestuurd door Chretien Paesen

Niet alleen in Hasselt maar ook ver daarbuiten zijn ze bekend: Toeterniet­oe, de knotsgekke blazers die van elk event een te gek feest maken. Zij vieren bijna hun 20ste verjaardag en bovendien organisere­n zij dit jaar voor de 15de keer het gratis Zomerfesti­val. De vereniging Toeterniet­oe kan rekenen op 23 spelende muzikanten en minstens evenveel steunende partners en vrienden. Ze zijn door de jaren heen door de wol geverfde organisato­ren van allerlei activiteit­en geworden. Zo vrolijken ze vieringen op en spelen overal waar plezier op de eerste plaats komt. Carnaval is dus voor hen een topseizoen. Het programma voor de zomer van 2017 wordt binnenkort bekendgema­akt.

Extra handen zijn welkom

Het zwaartepun­t ligt bij de organisati­e van het Zomerfesti­val. Met tientallen zijn ze minstens negen opeenvolge­nde weken bezig met de uitvoering daar van. Vooraf worden boekingen besproken, sponsors op de schouders getikt en afspraken gemaakt over de locatie. En dan moet alles nog worden opgebouwd en vóór 1 september afgebroken en opgeruimd. De activiteit­en van Toeterniet­oe zijn niet alleen talrijk maar ze worden ook groter. Om dat alles voor mekaar te krijgen, is volk nodig, veel volk. Vooral bij de Zomerconce­rten in de binnenstad zijn er veel handen nodig. “Zwaar werk is het niet”, zeggen ze. “Het is vooral vrolijk werk, met toffe mensen om je heen die allemaal hetzelfde willen: bijdragen aan een super en gratis Zomerfesti­val voor iedereen maar speciaal voor alle Hasselaren.”

zich graag bij de Toeterniet­oeters wil rekenen of een handje wil toesteken, stuurt best een mailtje naar carlo.muysers@telenet.be.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium