Het Belang van Limburg

DE GORILLA STAAT ER WEER

Greipel schenkt Lotto Soudal na vijf dagen loon naar werken

- Hugo COOREVITS

‘De Gorilla’ kan het nog altijd. André Greipel gaf toe dat hij dinsdag zijn kans als een simpele amateur verprutste, maar gisteren doceerde hij met Lotto Soudal een cursus in hogeschool­spurten. Daar had zelfs de uittredend­e MilaanSanr­emo-winnaar Démare geen verhaal tegen. Quick-Step Floors én Lotto Soudal hebben al sinds zondag deze Parijs-Nice in een stevige houdgreep, maar voor Patrick Lefeveres ploeg was het tot woensdag wachten om te oogsten en voor Lotto Soudal zelfs tot gisteren. “Ik ben geen machine”, verontschu­ldigde Greipel zich na zijn derde seizoensze­ge voor de gaffel van eerder deze week.

Toch blijft de 34-jarige Duitser in de eerste plaats de topschutte­r van het team. Greipel heeft begrepen dat sommige koersen zijn petje te boven gaan en dat hij maar beter excelleert in wat hij wel uitstekend kan: zo'n technische spurt zoals gisteren.

Sanremo

Of Greipel ook naar Milaan-Sanremo trekt, is hoogst onzeker. “Dat beslissen we na dit weekend. Ik wil eerst afwachten hoe ik de volgende drie dagen over cols raak. Ik probeer Gallopin te helpen waar ik kan. In het verleden had ik in Sanremo ook nooit de benen om écht te sprinten voor de zege. Er is altijd een natuurlijk­e selectie. Ik ben altijd net ietsje te zwaar. Ik denk ook dat de ploeg wel voldoende wapens heeft voor deze klassieker.” Ploegmanag­er Marc Sergeant liet gisteren nog weten dat Greipel Sanremo ‘waarschijn­lijk niet rijdt’.

In de Primavera was het beste resultaat van de Duitser dan ook een magere 24ste plaats. “Mijn doelen liggen later op het jaar”, doelde hij op de Scheldepri­js waar hij Kittel van een vijfde winst wil houden. “Neen, ik doe Waregem, Harelbeke, Gent-Wevelgem noch de Driedaagse De Panne-Koksijde, nochtans allemaal mooie koersen die ik in het verleden dikwijls reed. Nu rijd ik de Ronde van Catalonië als opstap.” De Spaanse WorldTour-wedstrijd wordt van 20 tot 26 maart gereden. “Daar bereidt hij zich voor op de Ronde, Roubaix en de Scheldepri­js”, sprak Herman Frison. Met Tony Gallopin op amper 33 seconden heeft Lotto Soudal zelfs nog altijd zicht op de eindzege. “Dat zou ik niet durven zeggen met die lange col van zaterdag en met een Alaphilipp­e die zo fris blijft rijden. Uiteindeli­jk ligt Contador maar een kleine minuut achter. Ons doel was – net als bij elke rittenkoer­s – een etappe winnen en een top tienplaats voor Gallopin in Nice. Greipel bewijst dat hij in orde is. Laat ons nu met Tony mikken op het podium.”

 ?? FOTO BELGA ?? Greipel behaalde zijn derde overwinnin­g van het seizoen.
FOTO BELGA Greipel behaalde zijn derde overwinnin­g van het seizoen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium