Het Belang van Limburg

“Deze keer niet de favoriet”

Lummen gaat voor eerste Beker van Vlaanderen

- Johnny PEETERS

Zondag staat Lummen voor de tweede keer in de finale van de Beker van Vlaanderen. Nadat het in 2013 onderuit ging tegen Ieper B, wacht nu Willebroek, de leider in eerste landelijke. “Als iedereen top is, hebben we een kans om te winnen”, weet kapitein Caro Swolfs. Vorig jaar won DBC Houthalen B de Beker ten koste van hetzelfde Willebroek. De finales gaan door in de Phantomsdo­me in Boom. Samen met Karen Moons is Caro Swolfs de enige die ook in 2013 de finale speelde met Lummen. “De ontgoochel­ing was heel groot na die nederlaag”, herinnert Swolfs zich nog. “We waren de favoriet, want we hadden toen alle wedstrijde­n tegen Ieper gewonnen. Als jonge ploeg waren we te veel onder de indruk van de omstandigh­eden. Zondag is Willebroek de favoriet. Als we allemaal op ons niveau spelen, kunnen we winnen. Dat is onze sterkte dit seizoen, maar ook het nadeel tegen de topploegen. Heeft er één iemand een mindere dag, dan kan dat fataal zijn. Bij Willebroek moeten we Vreny Vandriel uit de wedstrijd houden. Dat zal de taak van Karen Moons worden. Maar in de competitie hebben we ons tijdens de thuiswedst­rijd laten verrassen door Ines Beauraing. Ze spelen erg snel. Mentaal staan ze ook sterker. In de eerste wedstrijd in Willebroek wonnen we wel omdat we het tempo hoog hielden. We zijn alvast heel tevreden over wat we dit seizoen hebben gepresteer­d. Misschien had die eerste plaats erin gezeten, maar we staan hoger dan iedereen verwacht had. Zelf heb ik meer initiatief leren nemen dit seizoen. Dat is ook wat de coach van mij verwacht, want hij zegt elke wedstrijd opnieuw dat ik meer naar de ring moet gaan.”

Prestigieu­zer

Lummen maakt nog kans op de dubbel, want het speelt volgende week nog de terugwedst­rijd in de halve finale van de Beker van Limburg. “Als ik moet kiezen dan wil ik de Beker van Vlaanderen winnen”, hoopt de 25-jarige Swolfs. “Die is nog iets prestigieu­zer. Het is cru om te zeggen, maar in de Beker van Limburg gaat het al enkele jaren enkel tussen Lummen en Houthalen. De vorige keren moesten we telkens tegen hen in de halve finale. We hopen natuurlijk om dit jaar nog eens die finale te spelen.”

Voor de dameswedst­rijd spelen de U21 jongens van Cuva Houthalen ook de finale. Om 14.30 uur nemen ze het op tegen Telenet Oostende.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Caro Swolfs zou liever de Beker van Vlaanderen winnen dan de Beker van Limburg.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Caro Swolfs zou liever de Beker van Vlaanderen winnen dan de Beker van Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium