Het Belang van Limburg

“Ontknoping wordt thriller”

Sparvoc Lanaken nadert tot op puntje van co-leiders Zonhoven en Hasselt

- Leo PEETERS

Als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen. Zo zegt het spreekwoor­d. Zo kruiden verrassend­e wendingen het titelgevec­ht in eerste landelijke. Helios Zonhoven en VTI Hasselt tellen 35 punten. Lanaken is opgeklomme­n naar de derde plaats. “Op één luttel puntje. Dat belooft spanning”, lacht de Lanakense voorzitter Danny Mouchaers. Danny Mouchaers volgde wijlen zijn vader Bruno Mouchaers op. Danny maakt een erezaak van de sportieve erfenis van papa. “Twee jaar geleden was het onze ambitie om te promoveren naar eerste nationale”, aldus Danny. “Alles zat tegen. Stel je voor: we wilden de titel, maar we degradeerd­en na de slotmatch tegen Beverlo. Een jaar later stonden we met exact dezelfde ploeg weer in eerste landelijke. En nu schitteren we, opnieuw met dezelfde ploeg, op de derde plaats.”

Sparrendal: renovatie

Wat houdt Sparvoc tegen om te promoveren? Mouchaers: “Ik plan heel snel een vergaderin­g over onze toekomstpl­annen. Ik zie twee elementen: onze kern is te klein en onze accommodat­ie is een (tijdelijk) probleem. Er is vernieuwin­g op komst. Tegen september 2018 zal sporthal Sparrendal gerenoveer­d zijn. Kosten: 450.000 euro. Wij nemen 100.000 voor onze rekening, de gemeente doet de rest. De hal, lees de wanden en het dak, worden geïsoleerd. Wat volgt is niet mis: een nieuwe verlichtin­g, nieuwe kleedkamer­s en kantine, secretaria­at en berging. Alles erop en eraan. Elke Lanakenaar kijkt ernaar uit.” Mouchaers is al volop bezig met de samenstell­ing van de ploeg voor ’17-‘18. “Wouter Bijnens wordt als headcoach opgevolgd door Pascal Libon. Pascal is een oude getrouwe, aan de slag bij het Luikse Olne Montagnard­s. Hij beheerst na een passage bij Datovoc perfect de Nederlands­e taal. Ik zag hem als kind bij Sparvoc spelen. Hij kent de club en is dus de geknipte man.” Andere zorg: de kern moet groeien van tien naar twaalf. “We hebben nog puzzelwerk. Gelukkig blijven Martijn Palmans, Wim Jehoul, Giel Hulselmans, Simon Poosen, Kevin Hupperts en Evert Paulissen bij ons. En Joris Grootaers zal hopelijk hetzelfde doen. Ook Dimitri Letihon, maar 'Dimi' bouwt mee aan windturbin­es op zee. Veel tijd heeft hij niet. Onze libero Fré, zoon van Mark Panis, wil zich toeleggen op de marathon. De hamvraag is of onze topper Bas Conings blijft. Hij wil proberen of hij met Genk A de Liga B aankan. Als dat niet lukt, keert hij terug naar Sparvoc.”

Lichter programma

Sparvoc heeft op papier een lichter programma. “Ja, thuis tegen Beverlo, bij Zoersel C, thuis tegen Hasselt en Beerse, uit in Lubbeek. Vreemd, hoe het loopt na onze heenronde, met ups en downs. Ik begrijp dat de jongens nu kampioen willen spelen. De ontknoping wordt een thriller. In Stal wonnen we met 1-3. Een resultaat dat we graag herhalen.”

 ?? Foto MIST ?? Voorzitter Danny Mouchaers bekommert zich om 220 leden en 16 ploegen.
Foto MIST Voorzitter Danny Mouchaers bekommert zich om 220 leden en 16 ploegen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium