Het Belang van Limburg

“Ik wil eindigen met een titel”

Klaudia Obrusik (Initia) zet na dit seizoen punt achter carrière

- Ivo KWANTEN

Op de tweede speeldag van de play-offs bij de vrouwen staan de wedstrijde­n Bocholt-Hasselt en Antwerpen-Sint-Truiden op het programma. In beide matchen vertrekken de bezoekster­s met de beste papieren. En als de verwachtin­gen ook uitkomen, dan ligt er een playoff-finale tussen Sint-Truiden en Hasselt op ons te wachten. “Sint-Truiden - Hasselt in de finale? Dat scenario heb ik ook in het achterhoof­d”, vertelt Klaudia Obrusik van Hasselt. “Niet dat we het zaterdag in Bocholt cadeau zullen krijgen. De tegenstand­er heeft met de zege tegen Antwerpen vertrouwen getankt. Maar ook zij staan onder druk. Ook zij moeten winnen.”

Net als Hasselt dat onderuit ging tegen Sint-Truiden. “Het is duidelijk dat we op dit moment als ploeg falen”, aldus Obrusik. “In aanvallend opzicht kunnen we dat verdoezele­n met individuee­l talent. Maar als het op verdedigen aankomt, moet er op elke positie bijgespron­gen worden. Sint-Truiden deed dat vorige week uitstekend, terwijl er bij ons in een aantal situaties helaas geen back-up was. Toch gooi ik de handdoek nog niet. En ik hoop dat mijn ploegmaats er ook zo over denken.”

Papa Ryszard nieuwe T1

Klaudia Obrusik bevestigt dat haar vader Ryszard volgend seizoen de nieuwe T1 wordt van de Initia-dames. Maar dat betekent niet dat ze op haar beslissing terugkomt om na dit seizoen te stoppen.

“Nog één titel pakken en dan andere prioriteit­en stellen”, aldus Klaudia. “Ik ben niet de enige die het voor bekeken houdt. Ook keepster Renata Jatulevice en hoekspeels­ter Aurelie Bemelmans zetten er een punt achter. Mijn vader staat dus voor de moeilijke opgave om een nieuw en vooral jong team klaar te stomen voor het grote werk.”

 ?? FOTO FOTOMAKERS ?? Obrusik in actie. “Verdedigen­d moet het beter.”
FOTO FOTOMAKERS Obrusik in actie. “Verdedigen­d moet het beter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium