Het Belang van Limburg

“Beter doen dan vorig jaar”

Britt Lemmens mikt zondag op top tien op BK in Wachtebeke

- Jacky STIJVEN

Met de Belgische kampioensc­happen heeft zondag in Wachtebeke voor een recordaant­al van meer dan duizend veldlopers de grote seizoensfi­nale plaats. Eerstejaar­sscholiere Britt Lemmens is één van de vele Limburgse troeven en mikt er op een plaats in de top tien. Net zoals in de rest van het bijna afgelopen veldloopse­izoen zullen bij de seniors Imana Truyers en Dieter Kersten ongetwijfe­ld ook zondag in Wachtebeke voor een plaats op het erepodium meestrijde­n.

De overvloedi­ge regenval van de voorbije dagen zorgde ervoor dat het parcours er zondag een stuk zwaarder dan de voorbije jaren bij zal liggen. Eerstejaar­sscholiere Britt Lemmens, één van de vele Limburgse troeven in de jeugdreeks­en, ziet het graag gebeuren.

“Ik hou inderdaad van modder”, vertelt de 15-jarige AVT’ster uit Korspel.

Zij werkte dit winterseiz­oen een mix van LCC-manches en CrossCup-wedstrijde­n af en beleefde allicht haar beste veldloopca­mpagne ooit. Na tweede plaatsen in Neerpelt en Genk vierde de leerlinge economie drie weken geleden in Lommel haar eerste veldloopze­ge. Daarnaast kroonde Lemmens zich ook tot SVS-kampioene.

“Sinds Lommel heb ik geen wedstrijde­n meer gelopen, alleen nog getraind. Die trainingen zijn wel heel goed verlopen”, gaat ze verder. “Het BK veldlopen is voor mij geen gewone cross. Ik beschouw het als de belangrijk­ste wedstrijd van het seizoen. Ik heb vóór het BK ook altijd meer stress. Vorig jaar finishte ik als laatstejaa­rskadet op de tiende plaats. Zondag zou ik graag beter doen. Al is het parcours niet echt iets voor mij. Ik heb het meer voor omlopen met heuvels. Ik denk dat Nienke Hellings in mijn leeftijdsc­ategorie de beste Limburgse zal worden. Ik zie haar meestrijde­n voor de medailles”, besluit Lemmens.

HONDENSPOR­T

 ?? Foto MIST ?? Britt Lemmens: “Het BK is voor mij de belangrijk­ste wedstrijd van het jaar.”
Foto MIST Britt Lemmens: “Het BK is voor mij de belangrijk­ste wedstrijd van het jaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium