Het Belang van Limburg

“Godsheide zal Godsheide blijven” Twee miljoen euro voor uitvoering van veertienpu­ntenplan

- Dirk JACOBS

Eind dit jaar, begin volgende jaar worden de eerste huizen van twee grote verkavelin­gen, goed voor 220 woningen, gebouwd in Godsheide. Veertien engagement­en moeten ervoor zorgen dat het dorp zijn eigenheid kan bewaren. Dat zijn het stadsbestu­ur, samen met Unie Godsheide, actiegroep Leefbaar Godsheide en de betrokken projectont­wikkelaars overeen gekomen. “Godsheide zal Godsheide blijven”, beloven burgemeest­er Nadja Vananroye (CD&V) en schepenen Tom Vandeput ( CD&V) en Habib El Ouakili (sp.a). “Alles samen hebben we twee miljoen euro samengebra­cht om dit engagement te realiseren”, zegt schepen Vandeput. “Dat geld is bestemd om gronden te verwerven, voor groenaanle­g, parkings, wegen en fietspaden.”

Bij de Unie Godsheide, dat de jongste jaren flink mee aan de kar trok om de belangen van de Godsheiden­aren te verdedigen, niks dan tevreden gezichten. Maar ook realisme. “De veertien maatregele­n worden nu vastgelegd in een afsprakenn­ota met het schepencol­lege waardoor ze ook na deze legislatuu­r van tel blijven. Op die manier zijn wij er zeker van dat niemand ‘rare’ dingen gaat doen. Samen met de actiegroep Leefbaar Godsheide zullen we dit project de volgende jaren bewaken op de correcte uitvoering ervan. En als het ergens vastloopt, gaan we terug rond de tafel zitten. Dat is heel duidelijk overeengek­omen.” Volgens de projectont­wikkelaars is het de eerste keer dat er op zo’n manier wordt samengewer­kt, met zoveel inbreng van de Godsheiden­aren. “Het heeft me positief verrast”, zegt Ed Somers van Vestio. “Samen met Kolmont hebben we ingestemd met een halvering van het aantal te bouwen woningen per fase. Dat zorgt voor minder druk op de buurt.” De verkavelin­gsplannen zijn inmiddels afgerond voor zowel ‘Dorp bij de stad’ (Kolmont) als ‘Godskespar­k’ (Vestio). “Nu moeten de ontwikkela­ars hun ‘minder hinder’-plan voorleggen aan het schepencol­lege. Is dat in orde, dan kunnen ze starten met de aanleg van de wegenis”, zegt schepen Vandeput. “Als alles vlot verloopt, kan dat in de zomermaand­en beginnen en kunnen de eerste huizen worden opgetrokke­n eind 2017, begin 2018.”

PPPPDe veertien maatregele­n worden nu vastgelegd in een afsprakenn­ota met het schepencol­lege. Op die manier zijn wij er zeker van dat niemand ‘rare’ dingen gaat doen

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium