Het Belang van Limburg

Van parking De Zwaan tot betere busverbind­ingen

-

Unie Godsheide De veertien afspraken die de leefbaarhe­id in Godsheide moeten garanderen op een rijtje. Sommige dingen klinken vertrouwd in de oren, andere zijn nieuw(er). 1. Er wordt een ‘minder hinder’-plan opgesteld. Daarin moet onder meer een aparte weg voor aan- en afvoer van materiaal overwogen worden. 2. De Trichterhe­ideweg wordt doorgetrok­ken vanaf Infrax tot aan het sas van Godsheide om sluipverke­er weg te houden. De weg wordt in 2017-2018 aangelegd.

3. Tussen de Kleinstraa­t en de Platte Vijverstra­at komt een nieuwe weg om het centrum autoluw te maken. Er komt ook een bijkomende parking. De werken starten in 2018. 4. De grondverha­ndelingen tussen de stad, de school en Tevona worden zo snel mogelijk afgerond om de toegangswe­g naar de parking van de toekomstig­e school te realiseren. Dit dossier zit in de eindfase.

5. De projectont­wikkelaars dragen 550.000 euro bij aan infrastruc­tuurwerken, maar ook aan investerin­gen in functie van de gemeenscha­p. 6. Er wordt werk gemaakt van een goede fietsontsl­uiting. Er komt een fietspad van het centrum naar de Universite­itslaan. Ook komt er een fietspad dwars over het golfterrei­n vanaf de Kiezelstra­at tot aan de Trichterhe­ideweg. Er komt nog een fietsstroo­k aan de rand van de parking Ethias Arena en één langs de Trichterhe­ideweg tot aan de Universite­itslaan.

7. De parking aan de Kleinstraa­t blijft open tot de nieuwe parking langs de nieuwe verbinding­sweg Kleinstraa­tPlatte Vijverstra­at klaar is.

8. Tijdens festivitei­ten in Godsheide blijft de parking van de golfclub als ‘overlappar­king’ dienen. Het centrum wordt zone 30. 9. De uitbaters van brasserie De Zwaan hebben het stuk grond naast de zaak gekocht en gaan daar een bijkomende private parking aanleggen.

10. Aan De Lijn is een betere busontslui­ting van Godsheide gevraagd en mooiere bushaltes in de kern.

11. Er start een blijvend participat­ietraject met de inwoners. Onder meer Unie Godsheide zal meepraten over een visie rond mobiliteit, parkeren en de herinricht­ing van het dorpsplein. 12. Met NV De Scheepvaar­t wordt bekeken welke toekomst de Tuikabelbr­ug nog heeft.

13. Unie Godsheide wordt erkend als gesprekspa­rtner en alle communicat­ie zal in overleg met hen gebeuren. 14. Aan de ontwikkela­ars wordt gevraagd om de ingrepen in functie van de waterhuish­ouding op een begrijpbar­e manier uit te leggen aan de Godsheiden­aren.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Renaat Roekaers, Bart Moors, Luc Vlekken en Kristel Van Quathoven van de Unie Godsheide zijn tevreden met het plan.
FOTO SVEN DILLEN Renaat Roekaers, Bart Moors, Luc Vlekken en Kristel Van Quathoven van de Unie Godsheide zijn tevreden met het plan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium