Het Belang van Limburg

“Allemaal toppers in hun vak”

Vlamingen in dienst van superrijke­n in nieuwe realityree­ks ‘Topservice’

- Raymond DE CONDÉ

Vanaf 27 maart loopt op Eén de negendelig­e realityree­ks ‘Topservice’, over Vlaamse vakmensen die actief zijn in de internatio­nale luxeservic­e. Eén volgt butlers, een vliegende kleermaker, een kapper van de jetset, een superjacht­bouwer en zelfs matchmaker­s voor singles die door hun succesvoll­e carrière zelf geen tijd hebben om een levensgeze­l te vinden. Misschien denkt u nu aan ‘The Sky is the Limit’, maar een vergelijki­ng met de realityser­ie van VIER gaat niet helemaal op. De rijke bazen of opdrachtge­vers zijn in ‘Topservice’ niet of nauwelijks te zien. “Zij stonden niet te springen om ons te ontvangen”, zegt Maria van Lente, eindredact­rice bij productieh­uis Hotel Hungaria. “De meesten wilden anoniem blijven. De cameraman moest zich vaak discreet opstellen of met een kleine camera filmen. Soms moest hij ook uitgedost zijn volgens de dresscode die gangbaar is in de kringen waar hij filmde. De discrete benadering geeft aan de reeks iets spannends. De kijker krijgt het gevoel dat hij een glimp mag opvangen van een glamoureuz­e wereld van prachtige villa’s en peperdure boten.” “Maar in deze reeks ligt onze focus toch vooral op de mensen die voor die superrijke­n werken”, zegt van Lente. “Die hebben een en ander gemeen: het zijn perfection­isten, controlefr­eaks met empathisch­e gaven want zij moeten over het inschattin­gsvermogen beschikken om te weten wat hun baas nodig heeft. Ze oefenen hun vak allemaal met hart en ziel uit en het zijn allemaal toppers die veel opofferen voor hun stiel.”

Privéstewa­rdess

In elke aflevering maken we kennis met telkens nieuwe mensen, terwijl een butler in opleiding de rode draad vormt doorheen de reeks.

In de eerste aflevering, die gisteren aan de pers werd vertoond, maken we onder meer kennis met privéstewa­rdess Ellen, een rasechte Antwerpse met een uitgesprok­en persoonlij­kheid die geen blad voor de mond neemt. Ze werkt voor een miljonair die we niet te zien krijgen. De veeleisend­e houding van haar baas heeft ze gewoon overgenome­n. “In mijn beroep is nee geen antwoord. Dat heeft mijn baas me in het begin duidelijk laten merken. Ik ga heel ver om dingen te bereiken. Ik ga tot het uiterste. Het enige wat ik niet kan doen, is tijdens een vlucht naar de supermarkt gaan. Maar al het andere, daar vecht ik voor.” Ellen proeft soms van een luxeleven, maar mist ook veel. Ze reist de hele wereld af zonder een echte thuis te hebben. Ze weet nooit van tevoren waar ze naartoe zal vliegen. “Mijn leven is last minute. Mijn vliegtuig is mijn huis en ik ben altijd blij als ik terug kan gaan werken.” In het vliegtuig is ze tegelijk huishoudst­er, kok, kelner en madame pipi. Ze heeft geen man en geen kinderen. “Mijn kinderdroo­m heb ik opzij gezet. Dit is elke keer een nieuw avontuur, ik kan het niet laten. Ik doe mijn job echt met mijn hart. Ik wil oprecht dat mijn baas het goed heeft, ik zie die mens graag. Tot op een zekere hoogte natuurlijk, het blijft mijn baas.”

 ??  ??
 ?? FOTO VRT ?? Ellen, privéstewa­rdess in dienst van een miljonair met een jet van 60 miljoen dollar.
FOTO VRT Ellen, privéstewa­rdess in dienst van een miljonair met een jet van 60 miljoen dollar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium