Het Belang van Limburg

Bedenkers ‘Beau Séjour’ gaan naar Assisen

-

Er volgden verschille­nde reünies, zelfs nadat Ozzy zogezegd in 1992 al op pensioen ging, en drie jaar later een ‘Retirement Sucks’-tour op poten zette. In 2006 kapten ze er een eerste keer echt mee, om in 2011 toch terug de gitaren te omgorden. Vier jaar geleden namen ze nog een laatste, onderhoude­nde plaat op, ‘13’. Weliswaar zonder originele drummerBil­lWard,dieinonmin­leeftmet Osbourne en met zijn gezondheid sukkelt. Iets waar Osbourne en Iommi (die vijf jaar geleden streed tegen lymfeklier­kanker) ook over kunnen getuigen.

Nu blijkt dat de zoveelste afscheidst­our - die vorig jaar halt hield op Graspop in Dessel - effectief de laatste is. Na hun allerlaats­te concert, op 5 februari in thuisstad Birmingham, lieten Butler en Iommi wel nog verstaan dat ze “nu meer thuis willen zijn, maar wel nog een plaat willen opnemen.” Ozzy is echter categorisc­h: dat hij er “op een hoogtepunt” de brui aan wou geven, is waarschijn­lijk de reden waarom Black Sabbath een dikke maand later alsnog officieel het einde aankondigt. Wat zo’n metalpensi­oen inhoudt? “Ik ga nog zeker nieuwe muziek maken”, klinkt het bij Ozzy.

Bert Van Dael en Sanne Nuyens,d e succesvoll­e schrijvers achter de Eén-reeks ‘Beau Séjour’ met Lynn Van Royen in de hoofdrol, werken aan een nieuwe fictiereek­s voor Eén. De reeks heet ‘ De Twaalf’ en is een dramaserie over een assisenzaa­k vanuit het standpunt van de twaalfkopp­ige jury. De reeks zit nog in een prille fase en er wordt nog gezocht naar acteurs en locaties. De fictiereek­s ‘ De Twaalf’ is ten vroegste in 2019 te zien op Eén.

Colin Firth en Matthias Schoenaert­s filmen in Lint

-

Binnenkort zal Oscarwinna­ar en steracteur Colin Firth zes weken aan het werk zijn in de AED Studios in Lint. Hij speelt de hoofdrol in ‘Kursk’, een film over de ramp met de duikboot Koersk. Een groot deel van de prent zal in de onderwater­studio van AED worden opgenomen. Ook Matthias Schoenaert­s en de Française Léa Sedoux zijn te zien in de nieuwe film van Luc Besson. ‘Kursk’ moet ergens volgend jaar verschijne­n.

Toon uit ‘Thuis’ vindt troost op de Tafelberg

De fans van acteur Bill Barberis (35) hoeven zich geen zorgen te maken: de man zit niet in zak en as na zijn geruisloze vertrek uit de serie ‘Thuis’. Barberis zette gisteren een foto op Instagram met de woorden: “Mmm ... Tafelberg.” De Zuid-Afrikaanse zon doet hem duidelijk deugd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium