Het Belang van Limburg

“Ik wil iets terugdoen voor alle steun”.

- Jürgen SCHROOTEN

KRC KRC Genk Genk knokt zondag voor play-off 1, Westerlo zelfs voor lijfsbehou­d. Bij Bij winst winst zijnz de Kempenaars zeker van een verlengd verblijf in eerste klasse. klasse. Bij Bij een gelijkspel of nederlaag is het afhankelij­k van het resultaat van van rivaal rivaal Moeskroen. “Vroeg of laat wordt alle pech die je gehad hebt, gecompense­erd:gecompen dat is een voetbalwij­sheid. Zondag krijgen wij waar we recht recht op op hebben”,he zegt coach Jacky Mathijssen. De De pechvogel.pechvo De pineut. Zo mag je je het het WesterloWe­s van de laatste weken ken best best omschrijve­n. Zowel tegen gen CharleroiC­har als Club Brugge gingen gingen de de Kempenaars pas in de slotminute­nslotminut onderuit. Tegen Oostende Oostende kregen ze bij 0-0 een onterechte­onterecht strafschop te slikken. De De grootstegr­oot klap volgde afgelopen pen weekend.week 70 seconden was Westerlo Westerlo verwijderd van het behoud. houd. MaarMa in de 93ste minuut maakte maakte Zulte-WaregemZ nog gelijk, lijk, waardoorwa­ar operatie redding nog nog altijd altijd niet voltooid is.

Verwerking­sprocesVer­werki

“Dat “Dat was was een enorme optater”, geeft geeft Mathijssen­Mat toe. “Eentje die nog nog even even heeft nagezinder­d. Logisch, gisch, wantwan voor de zoveelste keer werden werden wew niet beloond voor de harde harde arbeidarb van de laatste maanden. den. IedereenIe­der heeft die klap op zijn eigen eigen manierma verwerkt. De ene doetdoet dat dat in z’n eentje, de andere uit uit die die frustratie­fr verbaal.” Zoals ZoalsM Maxime Annys. Ik heb het gevoel gevoel d dat ze Westerlo er uit willen. len. Ik Ik heb een degout van voetbal, bal, verkondigd­ever hij na de verrassend­e rassend zege van Moeskroen tegen tegen Standard.S “Dat is zo’n voorbeeldv­oorbee van verbale frustratie. Och, Och, ik ik hebh het liever zo, dan dat hij hij het het z zou opkroppen”, aldus Mathijssen.Mathijsse “Ik heb mijn jongens even even de de tijdtij gegeven om het te verwerken. werken. S Spelers mentaal opkrikken, ken, dat dat is is ook part of the job. Iedereen dereen heefthee zich intussen over die opdoffer opdoffer heen gezet. Alle neuzen staan staan we weer in dezelfde richting.

De De ric richting van het behoud.”

Lot in eigen handen

Hoewel Westerlo op de voorlaatst­e plaats staat, krijgt het de laatste tijd veel compliment­en. Het brengt aardig voetbal en ligt bijna nergens onder.

“Dat sterkt ons”, zegt de Dilsenaar. “Wij waren zelden of nooit kansloos. Ook niet tegen de topploegen. We hebben dus geen onoverkome­lijk probleem. We weten dat we het kunnen én we hebben het lot nog in eigen handen. Dat is het grote verschil met Moeskroen.”

Terwijl Moeskroen naar Kortrijk trekt, krijgt Westerlo ploeg-invorm Genkenaren leven op een wolk na de overwinnin­gen tegen Club Brugge en AA Gent . Al hebben ze wel een (zware) Europese wedstrijd in de benen.

“En dat is zeker geen nadeel voor ons. Hoewel Genk schitterde in de Ghelamco Arena, was het mentaal en fysiek toch een belasting voor hen”, aldus Mathijssen.

Voetbalwij­sheid

Volgens de Dilsenaar kan Genk zich beter op enkele andere doelen richten. “De betere optie voor Genk om Europees voetbal af te dwingen is via het winnen van play-off 2”, zegt Mathijssen. “Bovendien is de kwartfinal­e van de Europa League nu erg dicht bij. Ze gaan dus allicht voor een plek in een Europese halve finale strijden. Dát is wat hun fans willen. Bovendien, geen enkele Genk-supporter wil dat Westerlo degradeert. Ze zijn hun kampioenen­viering in ‘t Kuipke (in 2002, nvdr.) nog niet vergeten. Hopelijk wordt er met hun stem rekening gehouden... Zondag allebei als verliezers van het veld stappen (zelfs als Genk wint, is het niet zeker van play-off 1, nvdr.) zou toch het toppunt van domheid zijn, niet?”

Maar zo ver wil Mathijssen het niet laten komen. Hij gelooft rotsvast dat zijn team operatie redding zondag toch een goed einde brengt. “Er bestaat een voetbalwij­sheid die zegt dat alle pech ooit gecompense­erd wordt, dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft. Dat moment lijkt me nu aangebroke­n voor Westerlo. Het is tijd voor onze beloning.”

Zondag allebei als verliezers van het veld stappen, zou toch het toppunt van domheid zijn Jacky MATHIJSSEN

Trainer Westerlo

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium