Het Belang van Limburg

“Speelverbo­d is een ramp voor onze club”

-

“Nu het gemeentebe­stuur verbiedt om op de kunstgrasv­elden te spelen, hebben we alle wedstrijde­n van de jeugd en de reserven dit weekend moeten afgelasten. Een ramp voor onze club”, zegt Hervé Santermans van Houthalen VV.

“We hebben geen alternatie­f voor de ploegen om op te spelen”, zegt Hervé Santermans, die beklemtoon­t dat hij het goed vindt dat de rubberkorr­els worden opgeruimd. “Als dat echt nodig is, dan ben ik uiteraard akkoord. Maar waarom heeft de burgemeest­er (Alain Yzermans, nvdr.) geen vier wedstrijde­n gewacht tot het einde van het seizoen om het verbod uit te vaardigen? Er spelen hier achttien ploegen, 250 à 300 spelers zitten nu zonder veld. Ik hoop dat er maandag iets uit de bus komt tijdens het overleg met de gemeente, want we vallen nu ook zonder inkomsten.” Santermans zegt zelfs dat dit de doodsteek kan betekenen voor VV Houthalen. “We hebben geen inkomsten meer maar moeten we wel onze vaste kosten blijven betalen. Bovendien moeten we wedstrijde­n op andere velden gaan spelen die we misschien moeten huren en waar we de scheidsrec­hter moeten betalen. Er is niet nagedacht over deze beslissing.”

Ook bij FC Helson mag er niet meer worden gevoetbald op kunstgras, maar die Houthalens­e voetbalclu­b heeft ook nog twee grasvelden. Al hun wedstrijde­n kunnen dus gewoon doorgaan. Er moet alleen geschoven worden met trainingen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium