Het Belang van Limburg

“Geen tijd voor geintjes”

Rob Bontje wil uitschuive­r in tweede play-off-duel bij Haasrode vermijden

- Leo PEETERS

Maaseik werkt zaterdagav­ond (20.30 uur) bij Haasrode VHL zijn tweede van tien duels in de playoffs af. Rob Bontje is op zijn hoede. “De Leuvenaars kwamen twee weken geleden in de Lotto Dôme winnen met 2-3. Ze eisten zo het laatste ticket op bij de top zes.” De middenspel­er uit Grevenbich­t in Nederlands-Limburg presteert nog altijd uitstekend op zijn 35ste. “Maaseik is voor mij de ideale biotoop na mijn overstap vanuit het Duitse RVV Berlin. Ik kan thuis wonen, net over de grens. Met veel aandacht voor mijn zoontjes Daan (8) en Max (7). Ik geef ze trouwens elke vrijdag training bij VC Sittard. Zo leuk. Maaseik is één van de best georganise­erde clubs in Europa. Ik speelde zeven jaar in Italië bij Padova, Verona, Vibo Valentia en Treviso. Ook drie jaar in Polen. Samen met Simon Vandevoord­e bij Jastrzebsk­i Wegiel. Ik kan vergelijke­n: Maaseik is top.”

Bontje hoopt op wraak in Leuven. “Alleen onze Noor Anders Mol (klaplong) heeft dikke pech. Jelte Maan, Nicolas Bruno, Kamil Rychlicki en Alessandro Vigil zijn weer fit. Haasrode gaat ons dat geen tweede keer lappen. Ik vond het jammer voor Gent en coach Marko Klok. Zij waren de pineut door ons falen en werden naar de dalersrond­e verwezen. Ach, onze foutenlast - meer dan vijftig errors - lag immens hoog. We kregen met slechts zeven fitte spelers moeilijk vat op hun offensieve spelpatron­en.”

De kern is dus bijna compleet. Op één mannetje na. Noliko speurt nog altijd naar een medical joker, een bijkomende speler in de playoffs. “Moeilijk te vinden op dit ogenblik”, zegt sportief en technisch directeur Wout Wijsmans. “Iedereen stelt dat Maaseik en Roeselare de finales zullen halen. Ja, dat kan best, maar te zeker kan je niet zijn. VCL Aalst en Antwerpen liggen op de loer. Ik wil dus niks laten liggen. Geen geintjes in deze competitie­fase. Geen nieuwe uitschuive­r dus, met de trip naar Roeselare als derde wedstrijd in aantocht.”

Graag doorgaan

Bontjes contract loopt straks af. Wat nu? “Ik wil je graag toevertrou­wen dat ik ondanks die jaren in het buitenland niet binnen ben. Middenblok­kers zijn zelden de best betaalde spelers. In mei word ik 36. Maar ik voel weinig of geen sleet. Ik hoop met Maaseik op een akkoord dat beide partijen, club en speler, goed uitkomt. Anders moet ik een baan zoeken. Gelukkig kan ik altijd aan de slag in het boekbinder­ijbedrijf van mijn familie in Sittard.”

 ?? FOTO RL ?? Rob Bontje: “Ondanks al die jaren buitenland ben ik niet binnen.”
FOTO RL Rob Bontje: “Ondanks al die jaren buitenland ben ik niet binnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium