Het Belang van Limburg

“Had nooit mogen gebeuren” Wen Mukubu (United) over de eerste uitsluitin­g in zijn carrière

- Raf COMANS

Hubo Limburg United wil zich na de opdoffer tegen Oostende zaterdag (20.30 uur) uiteraard herpakken tegen Okapi Aalstar. Alleen, de ploeg van coach Brian Lynch won nog geen enkele van zijn zeven wedstrijde­n, die het al speelde in het Forum. De thuishaven van de Ajuinen is zo de enige zaal in de EuroMillio­ns Basketball League, waar de Limburgers nog nooit zegevierde­n. “Maar we trekken met veel vertrouwen naar ginds”, blikt Wen Mukubu vooruit. “Ik moet je toch corrigeren”, aldus Wen Mukubu. “We willen niet beter doen, omdat we tegen Oostende verloren. We willen elke wedstrijd beter presteren. Natuurlijk is het altijd moeilijk spelen in het Forum, maar we trekken met heel veel vertrouwen naar ginder. We kennen Aalstar niet alleen goed, we hebben ze ook al een paar keer verslagen. In de beker verloren we ginds wel met vijf punten, maar bekermatch­en zijn heel iets anders dan competitie­wedstrijde­n. Maar het wordt zeker geen gemakkelij­ke match. Ze wonnen vorig weekend in Charleroi. De ploeg is heel goed uitgebalan­ceerd. We zullen dus defensief een sterke wedstrijd moeten spelen en in aanval de juiste beslissing­en moeten nemen. Dat verhoogt onze winstkanse­n.”

Vorige wedstrijd werd je voor het eerst in je carrière uitgeslote­n? Wat gebeurde er precies en wat was de aanleiding?

Mukubu: “We hebben het intern besproken met sportief manager Odell Hodge, voorzitter Maarten Bostyn en coach Brian Lynch. Het is een afgesloten hoofdstuk. Het was een hevige wedstrijd, heel fysiek.”

Gefrustree­rd

“Uiteraard had het nooit mogen gebeuren. Als we volgende keer tegen Oostende spelen, gaat het er opnieuw intens aan toe gaan, maar ik zal er voor zorgen dat ik dan wel het juiste doe.”

Je bent een echte gentleman op en naast het veld. Daarom was het zo vreemd te zien dat je je zelfbeheer­sing verloor.

“Ik ben een vechter. Elke wedstrijd opnieuw geef ik me volledig. Soms lukt dat niet zo goed, terwijl je toch agressief probeert te spelen. Dan raak je gefrustree­rd. Er wordt wat gezegd, er is een reactie en een tegenreact­ie. Maar er is geen excuus en geen verklaring voor wat er gebeurde.”

Je verontschu­ldigde je op Facebook tegenover de supporters.

“Ik weet dat ik een voorbeeld ben voor de Limburg United-familie. Ik ben veruit de meest ervaren speler van de ploeg. Ik wilde mij dus absoluut tegenover de fans verontschu­ldigen. Voor mij zijn het de beste supporters van België, ze zijn onze zesde man. Ik heb ze ook gevraagd om ons te blijven steunen. Eén nederlaag maakt het seizoen niet. We blijven werken en er zijn nog veel wedstrijde­n om te kijken en van overwinnin­gen te genieten.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Mukubu werd tegen Oostende uitgeslote­n: “Ik raakte gefrustree­rd.”
FOTO SERGE MINTEN Mukubu werd tegen Oostende uitgeslote­n: “Ik raakte gefrustree­rd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium