Het Belang van Limburg

“Waar is grinta gebleven?”

Initia wil zich ten koste van Bocholt plaatsen voor finale beker van België

- Ivo KWANTEN

Hubo Initia Hasselt en Achilles Bocholt strijden zaterdag (20.15u) voor een plek in de finale van de beker van België. Twee weken geleden stonden beide teams ook al tegenover mekaar in de halve finale van de BeNeleague. Toen trok Bocholt aan het langste eind. Robbert Bogaerts moet toegeven dat de apotheose van de BeNeleague voor Hasselt op een enorme sisser uitdraaide.

“In onze thuisbasis dan nog wel. Die match tegen Tongeren voor de derde en vierde plaats had niets om het lijf. Van de halve finale tegen Bocholt is me bij gebleven dat we veertig minuten lang weggeblaze­n werden. Pijnlijk. Ik heb mezelf een weekje gegund om te bekomen. Maar straks is het opnieuw bittere ernst. Revanche nemen en ons kwalificer­en voor de finale. Ook voor onze supporters hebben we iets goed te maken. Bij winst gaan we met Kortrijk of Sasja in de clinch voor de begeerde trofee. De winnaar van deze Hasselt-Bocholt heeft een goede kans om de beker te winnen.” Onder leiding van Jean-Luc Grandjean won Hasselt in 2014 alles wat er te winnen viel. In 2015 bleef de prijzenkas­t leeg, vorig seizoen was Initia baas in de BeNeleague, maar in het kampioensc­hap en de beker viel Initia Hasselt naast het podium.

“Na winst in een zinderende finale tegen de Lions in de BeNeleague hadden we vier dagen de tijd om ons op de bekerwedst­rijd tegen NeLo te focussen”, reageert hoekspeler Bogaerts . “Te weinig, zo bleek. Bocholt kreeg nu twee weken de tijd om het vizier op het volgende doel te richten. Of dit voldoende is, zal straks blijken. Maar wij moeten de rekening van de tegenstand­er niet maken. Wij hebben dezelfde kwaliteite­n als Bocholt, handballen­d vermogen is er genoeg, maar waar is de grinta, die Initia in het verleden zo sterk maakte, gebleven? Vanaf minuut één thuisgeven is de boodschap.”

Niets concreet

Initia wordt opnieuw geconfront­eerd met het vertrek van één van zijn sterkhoude­rs. Wie gaat volgend seizoen de plaats van Simon Ooms innemen? Gaat de club verder met Vladimir Tomanovic als trainer of komt T2 Diethard Huygen nadrukkeli­jk in beeld? Voorzitter Bruno Willems ontkent niet dat er al verkennend­e gesprekken geweest zijn. “Maar concreet is er niets”, voegt hij hier onmiddelli­jk aan toe. “Verantwoor­delijke Robby Houbrechts genoot van een weekje skiverlof; maar neemt deze week de draad weer op.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Robbert Bogaerts: “Wij hebben dezelfde kwaliteite­n als Bocholt.”
Foto SERGE MINTEN Robbert Bogaerts: “Wij hebben dezelfde kwaliteite­n als Bocholt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium