Het Belang van Limburg

Kersverse vader Anthony Di Lallo is klaar voor Hamme

-

Sporting Hasselt maakte vorige week een slechte beurt op het veld van WS Brussel. De Limburgers zullen uit een ander vaatje moeten tappen als het tegen Hamme wil zegevieren. “We hebben dit seizoen al meermaals bewezen dan we na een mindere wedstrijd kunnen reageren. Tegen Hamme zullen we er staan”, aldus Anthony Di Lallo.

Het zijn speciale weken voor Di Lallo (28). De Waal werd maandag voor de eerste keer vader van een zoon, Andrea. “Daardoor heb ik een paar trainingen moeten skippen, maar die heb ik gecompense­erd met wat extra loopsessie­s”, vertelt hij. “Dat ik wat minder geslapen heb, neem ik er graag bij. Ik ben klaar voor de wedstrijd tegen Hamme.” Johan Houben zal het graag horen. Onder de nieuwe coach heeft Di Lallo een nieuwe rol toebedeeld gekregen. Hij speelde in Brussel een rij lager op het middenveld.

Di Lallo: “De coach ziet in mij een schakel tussen de verdedigin­g en de aanval. Hij wil het team van achteruit meer zien voetballen en met mijn passing moet ik daar een meerwaarde aan kunnen geven.” Een van de realisatie­s die Houben recent doorvoerde, is de inkrimping van de kern naar zestien spelers. “We moeten als team knokken voor elke centimeter. Zowel tijdens de wedstrijde­n als op training. Dat lukt beter met een kleinere groep. Dit wil niet zeggen dat we de jongeren in de kou laten staan. Integendee­l, onder Alain Timmermans wordt er meer individuee­l gewerkt naar de fysieke en tactische werkpunten van een speler, met het oogpunt op wedstrijde­n met de eerste ploeg”, aldus Houben.

 ?? FOTO SMB ?? Anthony Di Lallo.
FOTO SMB Anthony Di Lallo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium