Het Belang van Limburg

Haenen begrijpt standpunt bestuur

-

Vergroot Spouwen-Mopertinge­n de titelkanse­n van lijstaanvo­erder THES? Niet uitgeslote­n, want geel-blauw pakte buitenshui­s al 25 punten en mag in staat geacht worden om vice-leider Berchem in bedwang te houden. “We willen het seizoen mooi afsluiten”, zegt Didier Haenen (foto). De 25-jarige Lanakenaar is één van de regelmatig­ste spelers in het team van Jan Schoefs. Hij verdedigt sober, maar messcherp en laat zich zelden op een fout betrappen. Koestert hij hogere ambities?

“Ik speel al vijf jaar bij Spouwen-Mopertinge­n en voetbal er nog steeds graag”, benadrukt hij. “Bovendien is de afstand geen probleem. Ik woon op een tiental minuten van het stadion. Daardoor kan ik mijn hobby goed combineren met mijn job als leerkracht LO. Waarom zou ik dan veranderen?” “Er staat nog niets op papier, maar de gesprekken gaan de goede richting uit. Ik ga ervan uit dat ik in augustus aan mijn zesde seizoen begin. Ik vind de tweede amateurkla­sse een mooi niveau. Ik heb al genoeg spelers gekend die hoger mikten, maar het elders niet waarmaakte­n.”

Licentie

Het bestuur diende nog geen licentievo­or de eerste amateurkla­sse in en kan volgens de huidige reglemente­ring niet promoveren. Haenen begrijpt die beslissing. “Twee keer stijgen in twee seizoenen, dat is voor een club uit twee kleine dorpsgemee­nschappen wellicht van het goede te veel. De sportieve en organisato­rische groei moeten gelijk lopen. Als er spelers zijn die hogerop willen, moeten zij hun keuze maken.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium