Het Belang van Limburg

“Extra druk motiveert me”

Benji Commers (ex-STVV) moet KFC Diest uit degradatie­zone trekken

- Kristof JACOBS

Na twee promoties op rij levert KFC Diest dit seizoen een strijd tegen de degradatie. Om de ploeg alsnog in de derde amateurkla­sse te houden, zijn alle ogen gericht op ex-Kanarie Benji Commers. “Die extra druk motiveert me”, aldus de linkerflan­kaanvaller. Diest boekte een magere twee op twaalf en staat nu op een rechtstree­kse degradatie­plaats, weliswaar op gelijke hoogte met Wellen en Helson en op twee punten van Sterrebeek. Commers beseft dat het tijd wordt om opnieuw te oogsten. “De efficiënti­e vooraan én achteraan ontbreekt de laatste weken”, zegt hij. “Individuel­e fouten worden afgestraft en de kansen worden gemist. We verdienden zeker vijf punten meer, maar daar kopen we niks voor. Tegen Leopoldsbu­rg

hebben we een driepunter nodig. Bij de twee promoties was strijdlust ons belangrijk­ste ingrediënt. Dat zullen we ook nu nodig hebben.”

Als er een speler de ploeg door deze moeilijke periode kan sleuren, is het wel Commers. Hij speelde in zijn jeugd bij Zelem en Hasselt, maar trok op zijn zestiende naar STVV. Hij behoorde 2,5 jaar tot de A-kern en maakte als 17-jarige zijn debuut tegen Anderlecht. Door de combinatie van een blessure en studies zette hij in 2013 een stap terug naar Diest. “Als je hoger gespeeld hebt, is het normaal dat ze naar je kijken”, zegt de 24-jarige recruterin­gsconsulta­nt. “Daar komt nog bij dat ik bij Diest altijd goed bij schot was. In mijn eerste seizoen maakte ik veertien goals als linksback, de twee seizoenen erna scoorde ik als flankaanva­ller telkens meer dan twintig keer. Ik weet dus wat ze van mij verwachten. Die druk motiveert. Ik wil er alles aan doen om Diest van de degradatie te redden.”

Beperking

Commers beloofde de club om volgend seizoen te blijven, maar daarna sluit hij een vertrek niet uit. “Naast het voetbal heb ik een vriendin die tijd vraagt en heb ik een goede job, daar moet ik rekening mee houden. Maar als er volgend jaar een interessan­te club uit een hogere reeks interesse toont, wil ik dat bekijken. Maar dan moet het plaatje kloppen, zowel sportief als financieel. Mijn vriendin is van Bree en heeft al gezegd dat ik daar moet komen shotten, maar ik mik iets hoger (lacht).” Commers is een deel van een drieling en is geboren met een linkerarm die stopt met een elleboog. “Het is moeilijk te zeggen of dat een invloed gehad heeft op mijn carrière”, zegt hij. “Via via heb ik vernomen dat een topploeg in België ooit interesse had, maar dat mijn fysieke ontwikkeli­ng hierbij een breekpunt was. Ach, ik lig er niet van wakker. Ik concentree­r mij op Diest.”

DIEST: Luyten is geschorst.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium