Het Belang van Limburg

“Horen, zien en zwijgen”

Clash tussen twee verzorgers: de opa en de kleinzoon

- Bart SCHIJNS

Kadijk wil tegen Lindelhoev­en niet alleen het 1-0-verlies van de heenmatch doen vergeten, maar vooral drie punten sprokkelen in de strijd tegen de degradatie. Lindelhoev­en hoopt dan weer stiekem op een eindrondet­icket. Voor verzorger Robin Cox van Kadijk is het vooral een clash tegen zijn opa Frans Didden, die... verzorger is bij Lindelhoev­en.

Frans DIDDEN

Voor Robin Cox is het zijn allereerst­e jaar als verzorger. Hij doet dit bij Kadijk, de club waar hij ook zelf actief is bij de B-reserven. Cafévoetba­l op niveau, zoals hij het zelf noemt.

Bij tegenstand­er Lindelhoev­en vloeit de massagezal­f door de handen van de 74-jarige Frans Didden, opa van Robin.

“Ik ben bezig aan mijn vijftigste jaar als verzorger”, lacht de jubilaris, die zijn carrière startte bij Overpelt VV, maar ook heel wat jaartjes bij wielerploe­g BMC te vinden was. “Dit is een passie. Dit is mijn leven. Ik heb het geluk gehad dat mijn vrouw me hierin altijd gesteund heeft en het nog altijd doet. Zolang ik het plein kan oplopen, zal ik het blijven doen. Zelfs in een rolstoel als het moet. Ik zit namelijk tussen de jeugd en dat houdt me ook jong.”

“Ik denk ook dat ik door in zijn voetsporen te treden zijn droom heb waargemaak­t”, haakt Robin daarop in. “Als enige kleinzoon heb ik hem natuurlijk veel bezig gezien. Als paramedicu­s heb ik wel de theoretisc­he achtergron­d, maar van de ervaring van opa kan ik nog veel opsteken. Hij zet me op het goede spoor. We bekijken de dingen soms vanuit een andere invalshoek, maar op die manier zijn we ook voor elkaar een steun en wisselen we tips uit.” Vijftig jaar verzorger zijn, levert

Zolang ik het veld kan oplopen, zal ik het blijven doen

natuurlijk heel wat speciale ervaringen op. “Als verzorger moet je horen, zien en zwijgen. Op de massagetaf­el wordt heel veel verteld. Aan jou kunnen de sporters hun verhaal kwijt. Ze nemen je in vertrouwen en dat vertrouwen moet je waarmaken. Toen ik als verzorger startte, kreeg ik als tip mee om nooit een pint te drinken. In die vijftig jaar heb ik dat dan ook nooit gedaan. Wanneer je een voetballer na een meniscusop­eratie na zes weken weer op het plein krijgt, geeft je dat zeker voldoening. Alhoewel, soms loop je ook eens met je hoofd tegen de muur. Maar uit de fouten leert men. En ook bij collega's kan je altijd terecht voor tips and trics.” Zondag worden opa en kleinzoon dus geconfront­eerd in KadijkLind­elhoeven. “Het zijn niet wij, maar de spelers die het moeten doen. Maar het is natuurlijk mooi als je eigen ploeg wint”, zegt Frans Didden.

“Na de match zullen we aan de toog nakaarten over de match”, gaat Robin Cox verder. “We zullen over bepaalde spelfases zeker van mening verschille­n. En het zal er vooral over gaan hoe wij de zaken als verzorger hebben aangepakt. Ik hoop dat we dat nog vaak kunnen doen.”

 ??  ??
 ?? Foto PAUL THEEUWEN ?? Kleinzoon Robin en opa Frans zijn klaar voor de strijd.
Foto PAUL THEEUWEN Kleinzoon Robin en opa Frans zijn klaar voor de strijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium