Het Belang van Limburg

“Vrijwillig­ers maken Limburgse dierenasie­len diervriend­elijk”

- Geert HOUBEN

Een kleine honderd vrijwillig­ers van de Limburgse dierenasie­len zijn vrijdagavo­nd in het provincieh­uis in de bloemetjes gezet. Ze wisselden er hun ervaringen met elkaar uit, kregen inzage in de toekomstpl­annen en gingen allen met een attentie naar huis. “Zonder deze vrijwillig­ers zou een diervriend­elijk opvangbele­id niet mogelijk zijn”, sprak gedeputeer­de Ludwig Vandenhove. Hij stelde ook het nieuwe handboek ‘Verzorging asieldiere­n’ voor. De vaste medewerker­s hebben al een exemplaar, de vrijwillig­ers krijgen er binnenkort ook een. Een van die vrijwillig­ers is Kelly Geuens. Ze bekommert zich al vier jaar om de honden in het Noodasiel van Lommel. “Met alle honden krijg je een klik. Zeker in het begin had ik het moeilijk als er eentje het asiel verliet, maar dat gevoel neem ik niet langer mee naar huis. Zeker Mitch, een Australisc­he herder, was speciaal. Ik was lange tijd zijn aandachtsp­ersoon en toen we een gezin voor hem gevonden hadden, wou hij niet mee. Hij sprong over de toog terug naar mij. Uiteindeli­jk is hij dan toch meegegaan en na drie weken voelde hij zich thuis. Als de honden een goede thuis hebben, neem ik daar vrede mee. Ik heb meer moeite als een hond na twee maanden terugkeert, want dat gebeurt ook. Of dieren die lang verblijven een spuitje krijgen? Niet in de Limburgse asielen. De juiste adoptant passeert altijd. Onlangs hebben wij een hond kunnen plaatsen die hier al drie jaar zat. Uiteindeli­jk vinden we voor elke hond wel een gouden mand. Of ik ooit gebeten ben? Een keer. Alle collega’s hebben wel eens prijs.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Kelly Geuens met enkele honden in het asiel van Lommel. “Uiteindeli­jk vinden we voor elke hond een gouden mand.”
FOTO DICK DEMEY Kelly Geuens met enkele honden in het asiel van Lommel. “Uiteindeli­jk vinden we voor elke hond een gouden mand.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium