Het Belang van Limburg

Carrefour zet winkelhulp in voor wie moeilijk zelf kan shoppen

-

Wie moeilijk zijn weg vindt in een grote supermarkt, kan bij Carrefour voortaan hulp krijgen van een ‘personal shopper’. De Vlaamse primeur is voor de Carrefour aan de Hasseltse grote ring. Elke dinsdag tussen 13.00 en 15.00 uur staan tien personeels­leden klaar om mensen een handje te helpen. In Kuringen is manager Veerle Mathijs de drijvende kracht achter het project. Zowat tien collega’s hebben een korte opleiding gekregen over hoe ze kunnen omgaan met mensen die om hulp vragen bij het winkelen. “Dat kan over compleet verschille­nde mensen gaan, van ouderen of andersvali­den tot slechtzien­den of mensen die een andere beperking hebben”, zegt Carrefourw­oordvoerde­r Baptiste van Outryve. “Kortom, mensen die nu moeilijk hun weg vinden in de supermarkt, worden bijgestaan tijdens het winkelen.” “Geregeld komen wat oudere mensen hier toe met een taxi om dan hun boodschapp­en te doen. Een hele ondernemin­g voor hen”, zegt Veerle Mathijs. “Daar willen we bij helpen. Heel snel hadden we een ploeg op de been van collega’s die zich spontaan hebben aangemeld om als ‘personal shopper’ klanten te begeleiden tijdens het winkelen. We bekijken klant per klant welke hun vraag is en waarmee we hen kunnen helpen.” “Dat we dit voorlopig op dinsdagmid­dag doen, is zeker niet omdat we dan deze mensen willen groeperen in de winkel. We gaan luisteren naar hun bevindinge­n en als ze aangeven liever op andere tijdstippe­n te komen, willen we dit aanbod graag uitbreiden. In Bergen (waar het project al langere tijd loopt, nvdr.) merken we dat de dankbaarhe­id voor de geboden hulp echt wel groot is. En dat geeft ook onze mensen een goed gevoel.”

Wie van de dienstverl­ening wil gebruikmak­en, hoeft niet te reserveren. Gewoon aanmelden bij de klantenser­vice volstaat.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Elke dinsdag tussen 13.00 en 15.00 uur staat een team klaar in de Carrefour aan de grote ring om shoppers te helpen.
FOTO SVEN DILLEN Elke dinsdag tussen 13.00 en 15.00 uur staat een team klaar in de Carrefour aan de grote ring om shoppers te helpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium