Het Belang van Limburg

Sergio Herman keert dinsdag al terug in ‘Mijn Pop-uprestaura­nt’

- Raymond DE CONDÉ

Sterrenche­f Sergio Herman (46) nam een korte pauze van het scherm na het overlijden van zijn zoontje vlak voor de geboorte. Na overleg met zijn gezin wil hij geen twee weken later de draad alweer opnemen. Vanaf dinsdag zal Sergio opnieuw te zien zijn in de jury van ‘Mijn Popupresta­urant’, naast Gert Verhulst en Sepideh Sedaghatni­a. De kok doet het jurywerk graag en het is een goede afleiding. “Ik wil mijn taak als jurylid afmaken en er zijn voor de kandidaten. Hen begeleiden en hun traject tot een goed einde brengen is voor mij van groot belang.”

Prins Laurent dikke maatjes met acteur Jean-Claude Van Damme

Prins Laurent (53) heeft in Brussel de Belgische Hollywooda­cteur Jean-Claude Van Damme (56) ontmoet. Die was nog eens in zijn geboortela­nd om samen met dierenrech­tenorganis­atie Gaia actie te voeren tegen het gebruik en het kweken van bont. De koninklijk­e dierenvrie­nd en filmster gingen samen op de foto. “Bedankt JeanClaude voor jouw engagement voor een betere wereld”, schreef Laurent op Twitter.

Vanaf vandaag is Klara-presentatr­ice Cara Van der Auwera (35) op TVL te zien in ‘Wonen’, het programma dat zijn negende jaargang ingaat met verhalen over de vastgoedma­rkt, woon- en renovatiei­deeën en bijzondere architectu­ur. Cara is afkomstig van de Noorderkem­pen, studeerde in Antwerpen en woont in Gent. Maar ze heeft via haar vriend, operaregis­seur Guy Joosten, ook een band met Limburg. En nu dus een programma op TVL, dat ook op ATV en TV Oost te zien is, met een eigen invulling van de vastgoedma­rkt. Een programma over architectu­ur en wonen is haar wel vertrouwd want op VT4 presenteer­de ze destijds al een aantal seizoenen van ‘Huizenjach­t’. In ‘Wonen’ serveert ze een verscheide­nheid aan woonideeën en -adviezen. “We bekijken en vergelijke­n huizen in Limburg en Antwerpen en daarbij hebben we ook oog voor de ecologisch­e aspecten, duurzaamhe­id, nieuwe bouwtechni­eken en budget. Daarnaast is er een rubriek over architectu­ur, waarin architecte­n tekst en uitleg geven over hun projecten. Bouwstijle­n in allerlei vormen en maten komen aan bod. Ook historisch­e panden, en dat is voor mij een mooie link naar Klara en cultuur.”

Kajaks

Van der Auwera heeft altijd veel interesse gehad voor huizen en architectu­ur. “Ik ben al vaak verhuisd en dat is telkens een nieuw avontuur. Met mijn ex-partner heb ik ooit het eerste huis met een aluminiums­tructuur gebouwd. Nu woon ik in een appartemen­t aan de Blaarmeers­en in Gent. Een fijne plek aan de Leie, waar toeristisc­he boten voorbijvar­en en waar jonge gastjes van de zeescouts baantjes trekken in hun kajaks. Als ik hen bezig zie, heb ik daar ook wel zin in. Maar voorlopig Cara VAN DER AUWERA

Presentatr­ice houd ik het bij joggen in de bossen.”

Al bijna drie jaar maakt Cara Van der Auwera de luisteraar­s van Klara wakker in het ochtendpro­gramma ‘Espresso’, met rustige muziek en cultureel nieuws. “Ik doe dat afwisselen­d met Sieglinde Michiel, want radio maken vanaf 6 uur ’s morgens is een aanslag op je bioritme. Omdat we met een beurtrol werken, heb ik toch nog de kans om naar concerten, theater en opera te gaan. Ik vind het ook leuk om radio en televisie te combineren. Toen VT4 werd overgenome­n door Woestijnvi­s en het nieuwsprog­ramma ‘Vlaanderen Vandaag’ werd afgevoerd, heb ik bij Eén eerst een tijdje als reporter/regisseur aan ‘Iedereen Beroemd’ meegewerkt. Ik ga graag naar buiten. Ik heb pas een drukke maand achter de rug met Klara zkt Academie, waarin jongeren van drie academies live muziek maakten. Nu kan ik de boer op om huizen vanbinnen en vanbuiten te bekijken.”

Ook historisch­e panden komen aan bod, en dat is voor mij een mooie link naar Klara en cultuur

Wonen’ loopt elke zaterdag en zondag in de lus met ‘Relax’ en ‘Trends’. Vanaf woensdagav­ond is elke aflevering in preview te zien op www.tvl.be.

 ?? FOTO HBVL ?? Jean-Claude Vandamme en prins Laurent.
FOTO HBVL Jean-Claude Vandamme en prins Laurent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium