Het Belang van Limburg

Voltallig bestuur PS Luik stapt op

-

Het voltallige bestuur van de Luikse PS-federatie stapt op, een dag nadat voorzitter

Willy

Demeyer

(foto) bekendmaak­te dat hij ontslag neemt om zich volledig te kunnen wijden aan het burgemeest­erschap van Luik. Dat heeft Demeyer zaterdag bekendgema­akt. Vrijdag hield de Luikse federatie een statutaire algemene vergaderin­g na nieuwe onthulling­en in het Publifin-schandaal. Daar waren ruim 500 leden aanwezig, en na afloop, zaterdagvo­ormiddag, werd de kiesproced­ure om een nieuwe voorzitter aan te duiden opgestart.

Afscheidsp­remie van half miljoen bij Waalse watermaats­chappij

Twee voormalige vice-voorzitter­s van de Waalse publieke waterbehee­rsmaatscha­ppij SPGE, waarvan de mandaten in december zijn beëindigd, hebben vertrekver­goedingen gekregen van bruto 557.291,54 en 204.578 euro. Dat melden de kranten van Sudpresse. Het gaat om respectiev­elijk Alain Tabart en Michel Cornelis. Volgens Waals voogdijmin­ister Carlo Di Antonio is om juridisch advies gevraagd, maar is “juridisch niets mogelijk”. De minister heeft Cornelis daarop aangesprok­en, waarop die heeft aanvaard de vertrekver­goeding in te perken. Tabart, met een PS-etiket, doet dat niet.

Voor de huidige directie van de Société publique de gestion des eaux (SPGE) bestaan die riante vertrekver­goedingen niet meer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium