Het Belang van Limburg

Honden krijgen kluif aan huis

Brusselaar­s leveren bereide maaltijden voor viervoeter­s in heel België

- Chris SNICK

Het Brusselse bedrijf Dog Chef biedt vanaf vandaag in heel België bereide maaltijden aan voor honden. “Ideaal voor wie geen tijd heeft om zelf in de potten te roeren voor zijn chihuahua of labrador.” De initiatief­nemers zijn drie dertigers die enkele jaren geleden een platform voor digitale klantenkaa­rten oprichtten en dat succesverh­aal onlangs verkochten aan ING. “Zo hadden we nu tijd voor iets nieuws”, zegt Alex Cardon. “Toen een vriend vertelde dat hij zelf kookte voor zijn hond, kwamen we op dit idee. Als het ware de Deliveroo voor honden.”

Twee maaltijden

“Samen met een professor van de universite­it van Luik die gespeciali­seerd is in hondenvoed­ing, ontwikkeld­en we twee recepten: kip met rijst en groentjes of rundvlees met pasta en groentjes. Telkens aangevuld met de

nodige vitami- nes en mineralen. Slechts twee gerechten lijkt weinig, maar in tegenstell­ing tot mensen eten honden het best elke dag hetzelfde.” Hoeveel het kost? “Voor een hond van zo’n vijf kilo – zoals een jack russell – betaal je per dag 1,5 euro. Bij honden van tien kilo is dat 2,5 euro en voor die van vijftien kilo 3,5 euro. Aan huis laten leveren kost 15 euro, dan krijg je eten voor maximaal twee weken dat vacuüm verpakt is. Er zijn gratis afhaalpunt­en in Brussel en straks ook in Antwerpen.”

Budget

“Dat het meer kost dan gewone hondenbrok­jes, weten we”, legt Cardon uit. “Maar we koken enkel met producten die ook mensen kunnen eten. Geen slachtafva­l dus.” De doelgroep bestaat uit baasjes die het zich kunnen veroorlove­n om hun hond iets meer in de watten te leggen. “Dertigers zonder kinderen of mensen met kinderen vanaf 45 jaar. Zij hebben iets meer budget dan een gezin met kleine kindjes.”

Dat er best wel een markt kan zijn voor hun concept, bewijzen de cijfers. Gemiddeld geeft een baasje in ons land jaarlijks 351 euro uit voor zijn huisdier. Dat mag voor sommigen een pak meer zijn. Een van de strafste voorbeelde­n daarvan was toen een Vlaamse vrouw drie jaar geleden haar chihuahua voor zijn elfde verjaardag trakteerde in tweesterre­nrestauran­t De Jonkman.

 ??  ??
 ??  ?? In het aanbod van Dog Chef zitten twee gerechten: kip met rijst en groentjes of, zoals hier, rundvlees
met pasta en groentjes.
In het aanbod van Dog Chef zitten twee gerechten: kip met rijst en groentjes of, zoals hier, rundvlees met pasta en groentjes.
 ?? FOTO HBVL ??
FOTO HBVL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium