Het Belang van Limburg

“Met die foto’s was ik niets”

-

Al zoekend naar haar Valentijn, werd Caroline op 14 februari lid van een betalende datingsite. Toen ze daar een keertje bij was, raakte ze er niet zomaar vanaf. Caroline is flink wat geld kwijt, en heeft nog steeds geen lief gevonden. Daten via het internet, het is blijkbaar één van de laatste taboes. Caroline is een fake-naam, die we gebruiken op vraag van de jongedame die in een dispuut met datingsite Parship verwikkeld zit. “Ik koos voor Parship, omdat ik op zoek ben naar een duurzame relatie, en geen zin had in dingen als Tinder. Ik schreef me in voor een jaarabonne­ment en betaalde daarvoor 272 euro, in de hoop zo serieuze mannen te ontmoeten”, legt Caroline uit.

“Snel nadat ik lid van Parship werd, kwam ik er al achter dat ik te impulsief was geweest. Ik kreeg op mijn pagina vooral wazige foto’s te zien, waaruit het onmogelijk was om op te maken of de mannen die mijn type waren. Niet dat ik het uiterlijk het belangrijk­ste vind in een relatie, maar er moet toch wel een bepaalde aantrekkin­gskracht zijn. Ook het sturen van berichten lukte niet goed. Dus besloot ik ermee te stoppen.” “Ik heb Parship al op 17 februari een mail gestuurd, met de boodschap dat ik de overeenkom­st wou herroepen. Een dag later kreeg ik via mail al de bevestigin­g dat mijn vraag tot herroeping ontvangen en verwerkt was.” “Maar in de mail stond ook dat ik amper 77 euro terug zou krijgen. Het overige, dus bijna 200 euro, hield Parship in als waardecomp­ensatie.”

“Ik heb verschille­nde mails gestuurd naar de klantendie­nst, met de vraag om meer uitleg over de manier waarop deze waardecomp­ensatie wordt berekend, want nergens op de site of in de mails aan mij, vond ik daar iets van terug.”

“Ik krijg hier geen duidelijk antwoord op. Volgens mij kan dit toch allemaal niet wettig zijn? Ik begrijp dat ik iets moet betalen voor de vier dagen dat ik lid was, maar bijna 200 euro is toch abnormaal veel. Heeft men geen recht op bedenktijd van twee weken, bij een online aankoop?

 ??  ??
 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Caroline zoekt haar partners voortaan niet meer op het internet.
FOTO SVEN DILLEN Caroline zoekt haar partners voortaan niet meer op het internet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium