Het Belang van Limburg

Toeristen weer volop naar Tunesië na versoepeli­ng reisadvies

-

De Belg heeft Tunesië herontdekt als reisbestem­ming. Bij TUI staat het Noord-Afrikaanse land sinds kort op de derde plaats van favoriete reisbestem­mingen, bij Thomas Cook op de vierde plaats. De grote touroperat­ors bleven weg uit Tunesië na twee terroristi­sche aanslagen in 2015. Na de bloedige aanslagen op het Bardomuseu­m in Tunis en in een hotel in de kustplaats Sousse lieten Belgische toeristen Tunesië links liggen. Maar toen Buitenland­se Zaken het reisadvies eind februari versoepeld­e, beslisten touroperat­ors TUI en Thomas Cook om binnenkort weer naar Tunesië te vliegen. “We hadden verwacht dat de klanten terughoude­nd zouden zijn, maar de prijzen zijn dermate interessan­t dat Tunesië in twee weken naar de derde plaats in onze boekingen is geklommen. Voor 290 euro kun je er al een week all-in op vakantie. Enkel Spanje en Turkije worden meer geboekt”, zegt Piet Demeyere van TUI. “De schrik voor terreuraan­slagen is echt aan het wegebben.”

Moeilijk alternatie­f

Bij Thomas Cook stond Tunesië de voorbije week op de vierde plek in de top van de boekingen, na Turkije, Spanje en Griekenlan­d. “Tunesië is altijd een bestemming geweest voor prijsgunst­ige vakanties”, zegt woordvoerd­er Luc Van Erps van Thomas Cook. “Dat cliënteel vond moeilijk een alternatie­f binnen de vliegvakan­ties en is duidelijk tevreden dat de bestemming terug is.”

Turkije

Ook Turkije lijkt dankzij een gunstige prijs-kwaliteitv­erhouding helemaal terug als vakantiebe­stemming. “Bij ons worden momenteel drie keer zoveel reizen naar Turkije geboekt als vorig jaar”, zegt Van Erps. Voor Turkije ligt het prijsnivea­u vandaag gemiddeld 24 procent lager dan in 2015, berekende TUI.

 ?? FOTO REUTERS ?? Een gewapende agent op het strand van Sousse, waar in 2015 een bloedige terreuraan­slag 38 dodelijke slachtoffe­rs maakte.
FOTO REUTERS Een gewapende agent op het strand van Sousse, waar in 2015 een bloedige terreuraan­slag 38 dodelijke slachtoffe­rs maakte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium