Het Belang van Limburg

Vijf inbraken in één nacht in Bolderberg

- Koen LUTS

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn minstens vijf inbraken of inbraakpog­ingen gebeurd in Bolderberg en een in Zolder. Omdat bijna alles zich afspeelde op amper 2 vierkante kilometer wordt vermoed dat het om dezelfde daders gaat. De recherche van de lokale politie is bezig met een onderzoek. Een eerste diefstal werd vrijdag om 22.20 uur vastgestel­d. In de Nieuwstraa­t braken dieven een zijraam open en stalen geld en juwelen. Om iets voor 23 uur werd een eerste inbraak vastgestel­d in Bolderberg. Aan de Sterrenwac­ht werd een zijraam opengebrok­en. De buit is nog niet bekend. In de aangrenzen­de Reeënlaan werd ingebroken in drie woningen. “Er werd een erg dikke steen door het zijraam met dubbel glas gegooid. Er is niets gestolen”, aldus de bewoner die anoniem wenste te blijven. In dezelfde straat werd in een woning die al anderhalf jaar leeg stond op dezelfde manier ingebroken. De weduwe werd vorige week begraven. Buren zouden hier vrijdagnam­iddag een verdachte donkere bestelwage­n hebben opgemerkt.

Nog in de Reeënlaan kreeg Kim Samyn al voor de tweede keer dieven over de vloer. “Twee jaar geleden betrapte ik de dief”, zegt Samyn. “Hij liep toen weg. Vrijdagnac­ht was er niemand thuis. Op de eerste verdieping werd een zijraam verbrijzel­d. Heel de woning is doorzocht. Alle schuiven stonden open. De frigo stond open toen ik thuiskwam. Juwelen en de uurwerken van mijn vader hebben ze meegenomen. Maar ze lieten juwelen op de grond liggen en de portefeuil­le van mijn dochter met 200 euro en een iPad hebben ze ook niet mee. Ik vond een lege zak van een winkel uit Zolder. Brandweerm­annen hebben het kapotte raam voorlopig dichtgetim­merd”.

Mislukt

In de drukke Sint-Jobstraat vlakbij de kerk mislukte een inbraakpog­ing. Cindy Broux: “Ik baat sinds zes maanden de kledingwin­kel Léroli Fashion uit in het centrum van Bolderberg. Toen ik zaterdag om 12 uur wou openen, zag ik sporen van inbraak. Op de winkeldeur bevinden zich twee sloten en het onderste hadden ze willen forceren. Gelukkig raakten ze niet binnen.” Twee weken geleden slaagde een inbraak wel in hetzelfde appartemen­tsblok. Zondagmidd­ag werd nog een inbraak in de Galgeneind­e gemeld. Ook daar werd het glas van de achterdeur verbrijzel­d.

 ?? FOTO KLU ?? Bij Kim Samyn werd voor de tweede keer in twee jaar ingebroken.
FOTO KLU Bij Kim Samyn werd voor de tweede keer in twee jaar ingebroken.
 ?? FOTO KOEN LUTS ?? Eén van de slachtoffe­rs ruimt puin.
FOTO KOEN LUTS Eén van de slachtoffe­rs ruimt puin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium