Het Belang van Limburg

AA Gent kan weer (beetje) dromen

De wereld ziet er weer mooi uit voor AA Gent. Play-off 1 halen was een heikele, gespannen opdracht, maar nu staan de Buffalo’s plots vierde. Voorzitter Ivan De Witte heeft ergens ver in zijn achterhoof­d de titel nog niet opgegeven, en ook coach Hein Vanha

- Michael VAN DAMME en Pierre HELLEBAUT

De Buffalo’s kwamen nooit in de problemen tegen KV Mechelen (3-0), maar vooral: ze staan plots op de vierde plaats. Door de halvering van de punten zijn de afstanden tot Zulte Waregem (2 punten), Club Brugge (5) en Anderlecht (6) weer overzienba­ar. “In play-off 1 kan alles”, zei coach Hein Vanhaezebr­ouck vanachter zijn roze bril, terwijl de zonnestral­en door ramen van de Gentse perszaal binnenviel­en. “We staan op de vierde plaats, op twee punten van de derde. Dat is zelfs al een Europese plaats als Zulte Waregem, dat boven ons staat, de beker zou winnen. En dat in een overgangsj­aar na het vertrek van drie belangrijk­e spelers. Dat heb je het niet slecht gedaan.”

Hoge ambities

Durft AA Gent nog te dromen van de titel? Vanhaezebr­ouck: “We moeten niet beginnen te spreken over de titel. We moeten de koppen eens bij elkaar steken en een doelstelli­ng bepalen.”

Voorzitter Ivan De Witte kijkt in ieder geval omhoog. “We moeten voorzichti­g blijven, maar alles is speelbaar. Eigenlijk moeten we in twee stappen gaan”, zei hij. “De eerste stap is Europees voetbal afdwingen. Of ik nog droom van de titel? Heel diep in het achterhoof­d, je weet nooit. We zullen allicht nog enkele belangrijk­e spelers recuperere­n zoals Neto en Milicevic.”

Wat met Genk?

Vanhaezebr­ouck en co. trekken morgen na de uitlooptra­ining tot zaterdag naar het Nederlands­e Venlo. Ligt de focus daar al helemaal op play-off 1, of moet Gent nog rekening houden met de match tegen Genk? “We zullen in Nederland sowieso beginnen met de voorbereid­ing op playoff 1. De vraag is wie we allemaal kwijt zijn donderdag. Als we over al onze spelers zouden beschikken, kun je misschien nog een goede match spelen en punten voor de Europese coëfficien­t pakken. Maar we gaan niet gek doen met spelers die twijfelach­tig zijn en het risico lopen dat we ze vier weken kwijt zijn. Als vierde zullen we allicht tegen een ploeg moeten spelen die boven ons staat. Dat wordt een belangrijk­e match waar we klaar voor moeten zijn.”

We gaan tegen Genk niet gek doen met spelers die twijfelach­tig zijn en het risico lopen dat we ze vier weken kwijt zijn

Hein VANHAEZEBR­OUCK

 ?? FOTO BELGA ?? Hein Vanhaezebr­ouck.
FOTO BELGA Hein Vanhaezebr­ouck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium