Het Belang van Limburg

“Het is moeilijk om nu trots te zijn”

-

Wekenlang stond het in de top zes, maar KV Mechelen is dan toch nog gesneuveld. Ondanks de lof van hun trainer was de ontgoochel­ing bij de spelers bijzonder groot. “Ons sterk seizoen biedt op dit moment weinig troost.” Vlak na affluiten had Ferrera al zijn spelers bij zich geroepen, op het veld, om te zeggen dat ze trots mochten zijn.“Ik zei hen: ‘Dit doet pijn. En elk woord dat ik zeg, zal niet helpen. Maar als jullie straks weer beter zijn, kijk dan even achterom. En denk na over wat jullie hebben gepresteer­d.”

Beroofd van droom

Maar daar kopen de spelers nu dus niks mee. Als hoopjes ellende verlieten ze de Ghelamco Arena. Beroofd van hun grote droom. “Oorverdove­nd stil”, zo omschreef Colin Coosemans de sfeer in de kleedkamer. “We verdienden het om in play-off 1 te staan. Vorig jaar had de zesde 43 punten, wij hebben er nu 48 en stranden op een punt. Het is moeilijk om nu fier te zijn. De ontgoochel­ing overheerst.” Ferrera was stellig: de Ghelamco Arena is niet de plaats waar het is misgelopen. “Gent was gewoon sterker”, zei hij. “Ik denk vooral aan Oostende thuis, toen het 2-2 stond en we nog een punt weggooiden. Of aan Zulte Waregem thuis, toen we ook nog met 2-3 verloren. Maar het is nu zo. We zijn er niet bij. En dat doet heel veel pijn.”

Opnieuw tegen Standard

De vraag is nu: kan Malinwa, dat zijn droom uiteen zag spatten, nog iets moois maken van playoff 2? Er komen twee derby’s tegen Lierse aan. En Ferrera ontmoet nog eens tweemaal Standard. Maar blij kunnen ze daar niet mee zijn. “Moeilijk om te zeggen hoe de spelers gaan reageren. Maar als play-off 2 vandaag was begonnen, waren we sowieso laatste geëindigd”, aldus Ferrera. “Nu hebben we nog even om op te staan en ons voor te bereiden. De spelers moeten nu slikken, en kunnen wat tijd doorbrenge­n met hun familie. Over de toekomst hoeven ze nog niet na te denken. Dat is toch te moeilijk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium