Het Belang van Limburg

Blijft in 1A na zege tegen bijzonder slap Kortrijk “Er is niet valsgespee­ld”

-

Moeskroen verzekerde zich van het behoud met een 0-2-zege tegen een palliatief KV Kortrijk. De thuisploeg bood alleen in de slotfase enige weerstand. Achteraf werd in alle toonaarden ontkend dat Kortrijk niet het volle pond gaf. “Zeggen dat we niet voluit zouden zijn gegaan, is dom”, aldus KVK-trainer Belhocine. Trezeguet scoorde de 0-1 na een halfuurtje. Een knullige owngoal van Kovacevic in de tweede helft zorgde al vroeg voor extase bij de dik 2.000 (!) meegereisd­e supporters uit Henegouwen. Moeskroen redde zich zo opnieuw op het nippertje. Dat wordt stilaan een traditie. “Er waren mensen die lachten met mij toen ik bij Moeskroen aan de slag ging, maar ik wist dat er kwaliteit in de groep zat”, aldus Rednic. “We speelden vaak goed, maar de punten ontbraken. Ik moet mijn spelers felicitere­n.” Blijdschap troef dus, ook bij David Hubert. “Een hele opluchting na een heel seizoen werken, terwijl veel mensen ons al een aantal keer begraven hadden”, pufte de ex-speler van KRC Genk. “Vorig jaar redden we ons op de voorlaatst­e dag, nu op de laatste. De redding zou wat eerder mogen komen.”

Wat met Belhocine?

Tussen al dat feestgedru­is zou men haast vergeten dat er ook een tegenstand­er op het veld stond. KV Kortrijk, jongens – wat was dat opnieuw? Het slotoffens­iefje kwam rijkelijk te laat – of was dat om de schijn hoog te houden? Een verplaatsi­ng van een dikke 15 kilometer in plaats van een uitstap naar de verre Kempen: de keuze is snel gemaakt. Achteraf werd door alle partijen stellig ontkend dat Kortrijk niet voluit zou gegaan zijn. Het verschil in belangen speelde natuurlijk wel. De troosteloo­sheid, het gebrek

Jacky MATHIJSSEN aan motivatie en inzet droop er alleszins af bij KVK. Het is werkelijk een wonder dat Kortrijk na een reeks van 7 op 45 nog afklopt op de tiende plaats. “Een verschil in motivatie”, wist ook Teddy Chevalier na de wedstrijd. “Het klopt niet dat er vals gespeeld is of dat we niet voluit zouden gegaan zijn.”

Zijn coach Belhocine zat er érg beteuterd bij. Week na week lijkt het onwaarschi­jnlijker dat hij volgend seizoen nog coach is van KV Kortrijk. “Moeskroen speelde om te overleven. Natuurlijk speelde dat mee, maar het zou niet mogen. Maar zeggen dat we niet voluit zouden zijn gegaan, is dom”, aldus Belhocine. “We moeten er altijd voor gaan. Het zal goed zijn om nu het voetbal eventjes los te laten en het hoofd leeg te maken.” Dat is broodnodig, want gisteren werden de KVK-spelers met een welgemeend­e ‘shame on you’ huiswaarts gestuurd door de supporters. En in Westerlo weet men momenteel niet wat te denken.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Rednic hield Moeskroen in eerste klasse A.
FOTO PHOTO NEWS Rednic hield Moeskroen in eerste klasse A.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium