Het Belang van Limburg

“Ik wijs niemand met de vinger”

Jacky Mathijssen en Westerlo degraderen naar 1B

- Kristof LIBERLOO

Natuurlijk zat Jacky Mathijssen er na afloop maar beteuterd bij. “Aan jou heeft het zeker niet gelegen”, probeerde een clubmedewe­rker de Limburger moed in te spreken. Maar de degradatie naar 1B kwam in Westerlo als een mokerslag aan. “De club moet nu een plan voor de toekomst maken”, aldus Mathijssen, die in het midden laat of hij bij Westerlo aan de slag blijft. Voor aftrap hadden de Westelse fans er nog goede hoop op. Maar die vervloog al erg snel. Genk was duidelijk sterker en toen doorsijpel­de dat Moeskroen op voorsprong was geklommen, groeide de wanhoop. “We kwamen vandaag gewoon tekort tegen dit Genk, daar moeten we eerlijk in zijn”, zuchtte Mathijssen. “Iedereen voelde ook dat we de degradatie op andere momenten hadden moeten afwenden, eerder in het seizoen al. Maar dat lukte door allerlei omstandigh­eden niet.”

Toch wees de Westerlo-coach niemand met de vinger. “Ik heb de jongens in de kleedkamer gezegd dat ze zichzelf niks te verwijten hebben en dat meen ik ook. Ze hebben er vijf maanden erg hard voor geknokt, zich echt dubbel geplooid, ondanks vele tegenslage­n. We waren er een paar keer dicht bij, dat maakt het allemaal nog pijnlijker. Het heeft niet mogen zijn.”

Toekomst?

Of Jacky Mathijssen ook in 1B trainer blijft van Westerlo, is nog niet zeker. Het contract van de Limburger loopt tot het einde van dit seizoen. Mathijssen: “De club moet nu de rug rechten en een plan voor de toekomst maken. Dat is niet aan mij. Nadien zullen we dan zien wat er uit de bus komt.”

Henkens

Ook Robin Henkens weet niet waar zijn toekomst ligt. De 28-jarige ex-speler van Genk is einde contract bij Westerlo. “Er is nog niet gepraat over volgend seizoen”, aldus Henkens. “Ik laat alles op me afkomen. Als je bij de

degradant speelt, staan de clubs natuurlijk niet voor je in de rij. Maar ik ben eigenlijk nog niet met mijn toekomst bezig, ik moet eerst nog bekomen van deze opdoffer. Het was heel stilletjes in de kleedkamer. We zijn allemaal erg aangedaan. De degradatie is er niet gekomen omwille van onze nederlaag vandaag, we hebben het de voorbije weken over onszelf afgeroepen. Zeker vorige week, toen we tegen tien man nog een tegentreff­er incasseerd­en. Moeskroen heeft wel het geluk gehad dat het in de slotfase van de competitie tegen ploegen mocht spelen die weinig te winnen of te verliezen hadden. Wij moesten telkens aan de bak tegen clubs die vochten om in play-off 1 te geraken. Dat heeft de doorslag gegeven.”

We waren een paar keer dicht bij de redding, dat maakt het allemaal nog pijnlijker

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium