Het Belang van Limburg

Bittere tranen in het

Albert Stuivenber­g moet vrede nemen met play-off 2

- Kristof LIBERLOO

‘Bitter tears’. De hit uit 1991 van INXS schalde meteen na het eindsignaa­l door de speakers in het Kuipje. Bittere tranen waren er inderdaad bij beide ploegen. Westerlo zakte na drie seizoenen eerste klasse naar 1B. En KRC Genk had evenmin een reden om (de 0-4 overwinnin­g) te vieren, want de Limburgers grepen naast play-off 1. KRC Genk deed in Westerlo wat het moest doen: vlot winnen. Maar dat volstond niet. Genk hoopte dat Charleroi in Lokeren een steek zou laten vallen. Niet dus. “We wisten dat de kans om play-off 1 te halen erg klein was”, aldus Albert Stuivenber­g. “Toch moesten we er vol voor gaan, zodat we achteraf geen spijt zouden moeten hebben. We hebben geprobeerd zoveel als mogelijk te scoren, helaas volstond een 0-4-zege niet.”

Achterstan­d in januari

Stuivenber­g besefte dat Genk deelname aan PO 1 niet gisteren verkwansel­d heeft. “Over heel het seizoen hebben we gewoon te weinig punten behaald. Zo simpel is het. Toen ik in januari arriveerde, hadden we een achterstan­d. We hebben geprobeerd die goed te maken, maar we konden ons weinig misstappen veroorlove­n. De nederlaag in KV Mechelen en het gelijkspel tegen Charleroi breken ons nu zuur op. Maar we haalden twintig punten op dertig, normaal gezien moest dat voldoende geweest zijn.”

Genk moet nu aan de bak in playoff 2. Geen topwedstri­jden, maar duels met weinig tot de verbeeldin­g sprekende ploegen. De ontgoochel­ing was dan ook erg groot gisteren in Westerlo, dat viel op de gezichten van de spelers af te le- zen. Als we Albert Stuivenber­g vragen of het moeilijk zal worden om zijn jongens te motiveren voor PO 2, lacht de Rotterdamm­er een beetje groen. “Tja, als een speler niet gemotiveer­d kan zijn voor play-off 2, dan weet ik het niet meer, hoor. Dan ben je geen profvoetba­ller. Er valt altijd wat te winnen, ook nu nog. Ik ben er dus zeker van dat motivatie geen probleem zal zijn, want ik kan deze groep echt niks verwijten. Ze hebben er heel hard voor geknokt, dit is al onze 50ste match, moet je weten. Ik ben trots op hun prestatie. Jammer genoeg volstond het niet. En dat is natuurlijk ontgoochel­end.”

Als een speler niet gemotiveer­d kan zijn voor play-off 2, dan weet ik het niet meer, hoor. Dan ben je geen profvoetba­ller

Albert STUIVENBER­G

Europa League

Racing kan een mislukt seizoen nog een beetje glans geven in de Europa League. Stuivenber­g: “Als we een ronde verder zouden gaan, kan dat een extra dimensie geven. Maar zo ver zijn we nog niet. Eerst moeten we de terugmatch van donderdag nog geconcentr­eerd afronden.” Stuivenber­g had gisteren ook te doen met zijn collega Jacky Mathijssen. “Ik vind het heel spijtig voor Westerlo, dat deze club het slachtoffe­r van onze zege is geworden”, besloot de Nederlande­r. “We moesten er zelf vol voor gaan, dat was onze plicht. Ik wens Westerlo veel sterkte en succes voor de toekomst.”

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Thomas Buffel wees met beide handen naar de hemel na zijn goal. Hij kreeg een knuffel van zijn ploegmaats.
Foto PHOTO NEWS Thomas Buffel wees met beide handen naar de hemel na zijn goal. Hij kreeg een knuffel van zijn ploegmaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium