Het Belang van Limburg

Kanaries sluiten af m

De Petter en Gerkens koppen Kanaries naar gelijkspel

- Gunter SCHOOFS

STVV eindigde de reguliere competitie met een kleine stunt in Jan Breydel. Ook zonder Bruggeling­en Bolingoli en Mechele bleven de Kanaries knap overeind. Wederom met dank aan Pieter Gerkens. De Bilzenaar kroonde zichzelf tot Truiense topschutte­r met zijn zesde van het seizoen. “Een dik verdiend punt.” Stof genoeg om na te kaarten in Brugge.

Laforge aan de kant van De Petter

Het defensieve blok stond er aan STVV-kant. Coach Ivan Leko moest om bekende reden zijn verdedigin­g herschikke­n. Djene en Cuevas werden opgetromme­ld en deden het prima tegen de landskampi­oen. Af en toe prikten de Kanaries zelf tegen, een ijverige Ceballos moest zo met lijf en leden afgestopt worden. De vrije trap van Mister STVV Stef Peeters die volgde, werd door De Petter binnen gekopt. Laforge zag de bal over de lijn, tot grote woede van doelman Butelle. “Eerlijk: ik dacht ook dat ie erover was”, gaf Steven De Petter na afloop mee. “Ik was snel gerust, omdat ik de lijnrechte­r naar het midden zag crossen. Mijn derde van het seizoen. Een mooie.”

Brugse luchtmacht haalt uit

STVV won nog nooit in Jan Breydel. We hadden onze krantenkop al even in het hoofd: ‘De Petter schrijft geschieden­is’. Maar wisten tegelijker­tijd verdomd goed dat de Kanaries nog een belegering zouden moeten ondergaan. Het vierde kwartier leek meteen fataal te worden. Vanaken en Claudimir knikten de 2-1 op het bord. “Die ballen vanaf de flanken mochten te makkelijk voor doel gegeven worden. Zo stonden we centraal in de verdedigin­g voor schut”, zuchtte een moegestred­en Kotysch, die Vossen nochtans perfect lamlegde. “Maar het is wel een speler die nooit opgeeft. Ik zweer je: ik ben kapot. Ik pakte hier nog nooit een punt. Eindelijk is het gelukt.”

Doelman Pirard stuntelt Brugge in de match

Brugge maakte na rust gelijk na een hoekschop, die echt wel werd weggegeven door doelman Lucas Pirard. “De bal accelereer­de toen hij botste, waardoor hij me voorbijgli­pte”, vloekte Pirard. “Had ik nog tijd om te herstellen, denk je? Ik weet niet wat er gebeurde. Het licht ging even uit. Die goal was helemaal mijn fout natuurlijk. Ik ben Gerkens dan ook ontzettend dankbaar dat hij dat nog rechtzette. Anders had ik slecht geslapen vannacht.”

Gerkens kroont zich tot topschutte­r

Wat niemand meer verwachtte, gebeurde in Jan Breydel. Cuevas schilderde het leer bij een schaarse tegenaanva­l op het eind perfect in de loop van Pieter Gerkens. Die devieerde voorbij een scharrelen­de Butelle. “Mijn eerste assist van het seizoen”, lachte Cuevas de tanden bloot. “Good game, man”, klonk het in gebroken maar overgelukk­ig Engels. Gerkens kwam met zijn zesde treffer op gelijke hoogte met Boli. “Die infiltrati­e is net mijn sterk punt. Brugge was blijkbaar niet op de hoogte.”

Die infiltrati­e is mijn sterk punt. Blijkbaar was Brugge niet op de hoogte

Pieter GERKENS

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Pieter Gerkens bikkelt met Claudemir.
FOTO PHOTO NEWS Pieter Gerkens bikkelt met Claudemir.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium