Het Belang van Limburg

“Half mirakel, maar het is wel verdiend”

- Gunter SCHOOFS/Lars AUSSEMS

Coach Ivan Leko was meer dan tevreden met het gelijkspel tegen zijn ex-club. Vooral omdat het punt niet gestolen was. “Het blijft een half mirakel, maar op basis van de match is de uitslag correct. We hadden wel wat geluk aan onze kant, maar speelden met lef en scoorden twee keer op Brugge. Dat wil toch iets zeggen”, aldus Leko. “Ik had mijn spelers verwittigd: STVV is een ploeg die vecht tot het einde”, vertelde een ontgoochel­de Michel Preud’homme. Punten verspelen tegen de Kanaries was uiteraard geen deel van het plan. Naast hem zat dan ook een trotse Ivan Leko.

“Dit gelijkspel is een half mirakel. We speelden zonder drie basisspele­rs tegen de beste ploeg van België, dat heel Jan Breydel achter zich had. Ik zei mijn spelers vooraf dat we moesten durven voetballen en lef moesten tonen. Ik wilde een team zien. Meer motivatie hadden ze hier op Brugge niet nodig. We hebben dit seizoen meermaals laten zien dat we kwaliteite­n hebben en hadden eigenlijk tien punten meer moeten hebben in de stand. Ook vandaag kregen we enkele goede mogelijkhe­den, maar vaak was de laatste pass net niet goed genoeg. Toch scoorden we twee keer, en dat tegen een ijzersterk­e defensie. Jammer wel dat we het enkele keren op stilstaand­e fases lieten afweten, maar al bij al hielden we heel goed stand. We haalden zelfs een achterstan­d op. Ik ben dan ook zeer blij dat we met dit gelijkspel op plaats 12 eindigen, want dat verdient deze jonge groep. Deze 2-2 voelt aan als een overwinnin­g.” Na de reguliere competitie staat met play-off 2 een nieuwe uitdaging klaar.

“Een echt doel hebben we onszelf niet opgelegd. We willen gewoon elke week goed voetbal brengen en resultaten boeken, ook al met het oog op volgend seizoen”, aldus Ivan Leko.

 ?? FOTO BELGA ?? Ivan Leko.
FOTO BELGA Ivan Leko.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium