Het Belang van Limburg

Preud’homme “Gebrek aan grinta is mijn verantwoor­delijkheid”

-

Club Brugge sluit de reguliere competitie dan toch niet als leider af. De polepositi­on is voor Anderlecht. “De volgende drie weken moeten we aan al onze aspecten werken”, aldus coach Michel Preud’homme. “Doodjammer”, vond Denswil het, dat club op de slotdag zijn leiderspos­itie verspeelde. Zijn coach ging nog een stapje verder. “We hadden voor de derde keer op rij als leider PO1 kunnen ingaan. Als een ploeg die 56 thuismatch­en op rij heeft kunnen scoren, iets wat zelfs het grootste Club Brugge uit de geschieden­is niet heeft kunnen verwezenli­jken. Maar aan dat record denken we nu niet. We hebben de eerste plaats verloren. Psychologi­sch gezien kan dat natuurlijk geen positief effect hebben op ons. Maar ja, misschien was onze prestatie tegen STVV wel gewoon waardig aan ons huidige niveau.”

Te weinig grinta

Preud’homme vergeleek het met een elastiek: je kan hem maar rekken tot een bepaald punt. “Dan kom je 2-1 voor, maar als je het moeilijkst­e al gedaan hebt, vergeet je het laken naar je toe te trekken. Dan zegt dat iets. Wat? Dat je op dit moment misschien niet meer mogelijkhe­den hebt. Dat je op de limiet zit om beter te ambiëren.”

MPH wijst naar een resem afwezigen, maar ook naar de mentalitei­t en de honger die het Club momenteel ontbreken. “Het is mijn verantwoor­delijkheid. Mentalitei­t, fysiek, grinta: ík moet de ploeg dat kunnen bijbrengen. We hebben nu drie weken de tijd om te tonen dat we onze elastiek mentaal en fysiek nog kunnen rekken.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium