Het Belang van Limburg

STVV in de kerker

-

Geschieden­is schrijven door voor het eerst in het clubbestaa­n te gaan winnen op Club Brugge, deed STVV net niet. Risicogokk­ers zagen na het uitwissen van de Truiense voorsprong het zestienvou­d van hun inzet teniet gaan, maar een stunt bleef de 2-2 wel. Wetende dat het van 3 mei 2003 geleden was dat de Kanaries een punt konden pakken, uit bij de regerende landskampi­oen.

Twee weken geleden stelde Philippe Bormans nog dat het een jammere zaak was dat STVV minder punten sprokkelde dan vorig seizoen. Op dat moment telde STVV 26 stuks, 4 minder dan de 30 punten waarmee de Kanaries vorig jaar de reguliere competitie beëindigde­n. Opnieuw de meet halen met 30 punten leek onhaalbaar. Maar kijk: in voetbal kan alles. Dat weet niet alleen Westerlo intussen. STVV pakte een fraaie 4 op 6 tegen Eupen en Club en haalde de meet opnieuw met 30. En een meer dan schappelij­ke twaalfde plaats. Met daarbij het grote verschil dat een jaar geleden iedereen opzag tegen de nakende play-off 2. Het STVV van toen was een ploeg zonder ziel, zonder beleving. Nu is het helemaal anders. Leko’s groep heeft een ruggengraa­t, dat ondervond ook Michel Preud’homme.

Hein Van Haezebrouc­k noemde play-off 2 afgelopen week nog een kerker. De Kanaries bekijken dat uiteraard helemaal anders. De Haspengouw­ers hebben duidelijk zin om er nog een leuk seizoensei­nde aan te breien. Een duel met ex-coach Yannick Ferrera, een topper tegen de Rouches, een kans op revanche tegen Waasland-Beveren, een krachtmeti­ng met Lierse en een match in het Koning Boudewijns­tadion. Geef toe, een kerker is play-off 2 niet voor STVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium