Het Belang van Limburg

Wim De Decker: de rat die Antwerp redt

-

Het brein achter de titel van Antwerp? Een trainer die zaterdag pas zijn zestiende wedstrijd in zijn leven coachte. Die voorheen niet één training had geleid. En een voormalige aanvoerder van Beerschot nota bene. Maak kennis met Wim De Decker, de die werd.

rat

red

Niet de spelers van Antwerp, maar Wim De Decker werd zaterdagna­cht het meest toegezonge­n. De ex-Genkie en eenmalig Rode Duivel slaagde waar veertien voorganger­s faalden. Hij nam Antwerp over toen de club op apegapen lag. Er waren met Fred Vanderbies­t en John Bico al twee trainers versleten. De Decker gooide het roer om met aanvallend voetbal en een herkenbare ploeg. Hij zorgde ervoor dat de ego’s in het gareel gingen lopen, maar nog belangrijk­er: hij bleef in elke situatie positief. Het resultaat: Antwerp verloor onder zijn bewind nog maar één keer. Patrick Goots ijverde er al voor om het Bosuilstad­ion om te dopen tot het Wim De Decker-stadion. En zeggen dat zijn overstap naar Antwerp in 2013 eerst nog zéér negatief werd onthaald. De kapitein van Beerschot die naar Antwerp kwam, dat lag gevoelig. In het begin werd er gezongen “Wim De Decker is een rat”, maar dat is ondertusse­n verbasterd tot “Wim De Decker is a red, he hates Beerschot”.

“Toen ik hier als speler vier jaar geleden arriveerde, was de titel boven mijn eerste interview: Ik wil Antwerp terug naar eerste brengen”, vertelt De Decker. “Een cliché, want elke voetballer die hier de afgelopen dertien jaar tekende, heeft dat wellicht gezegd. Maar om het dan vier jaar later als trainer ook te verwezenli­jken... Dat is vele malen straffer dan promoveren als speler. Ik ben hieraan begonnen zonder dat ik eerder ooit al één training had gegeven. En de groep zat diep. Dan is dit succes een sprookje.”

Het contract van De Decker loopt af, maar wellicht zit hij in een sterke onderhandi­ngspositie.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Wim De Decker wordt geknuffeld door Tom Waes.
FOTO PHOTO NEWS Wim De Decker wordt geknuffeld door Tom Waes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium