Het Belang van Limburg

LUKAKU WIL TERUG NAAR

Rode Duivel weigert bij te tekenen bij Everton

- Bart LAGAE/Pieter VANLOMMEL

Romelu Lukaku zet alles op alles om Everton deze deze zomer zomer te te verlaten. verlaten. Tegen het advies van zijn zaakwaarne­mer Mino Mino Raiola Raiola weigert hij zijn handtekeni­ng te zetten onder er een een nieuw contract. Lukaku wil een “ontsnappin­gsclausule” ngskan waarin hij voor een vast bedrag kan vertrekken. Droombeste­mming: Chelsea. “Nee, nee en nee.” Tot drie keer toe reageerde Romelu Lukaku zaterdag afwijzend op een vraag van een journalist van Play Sports over zijn nieuwe contract bij Everton. In de Engelse pers wordt al wekenlang verkondigd dat de Rode Duivel “eerstdaags” zijn handtekeni­ng plaatst onder een verbinteni­s die hem tot recordverd­iener bij Everton kan maken. Die kribbel blijft echter op zich wachten. “De overeenkom­st is bijna gesloten, maar

CHINA

Ronald Koeman Manager Everton Axel Witsel (90’) scoorde zijn eerste goal voor Tianjin, op bezoek bij Sjanghai Shenhua (1-1).

DUITSLAND

Met een sterke Koen Casteels (90’), die opnieuw eerste doelman Benaglio verving bij Wolfsburg, pakte de ploeg al 4 op 6. *** Thorgan Hazard is bij Mönchengla­dbach, dat met 2-1 verloor bij Hamburg, nog steeds out met een kuit-en scheenbeen­blessure.

ENGELAND

Divock Origi (79’, foto) was in de overwinnin­g van Liverpool tegen

Burnley (2-1) goed voor twee assists in zijn eerste Premier League-start sinds 15 januari. Simon Mignolet misschien ien moet ik ik dat dat contractct zelf zelf maar ondertenam­ens onderteken­en namens Romelu, u, zodat zodat we alle verhalen verhalen de de wereld uit uit kunnen kunnen helpen”,”, zei zei Everanager Everton-manager Rooeman Ronald Koeman al al lavoor lachend voor de de cavan camera van Sky Sky Sports. Naar Naar ver- veron was kansloos bij de vroege tegentreff­er. *** Kevin De Bruyne (90’) speelde een actieve wedstrijd in de bekermatch op Middlesbro­ugh (0-2). De nochtans fitte Vincent Kompany ontbrak op het wedstrijdb­lad. *** Toby Alderweire­ld (90’) kwam vrijwel niet in de problemen tegen een onmondig Millwall (6-0). Jan Vertonghen (90’) voetbalde in een zetel tegen de derdeklass­er. Mousa Dembélé ontbrak met een lichte enkelbless­ure. *** Romelu Lukaku (90’) zorgde voor een pre-assist, assist én goal tegen West Bromwich (3-0).

Kevin Mirallas (71’, foto) bekroonde zijn eerste basisplaat­s in vier matchen met een goal. Bij de bezoekers tekende luidt zou Lukaku per week 100.000 pond (114.000 euro) kunnen verdienen. Door het contractvo­orstel af te wimpelen gaat Lukaku in tegen het advies van zijn zaakwaarne­mer Mino Raiola. Die transferee­rde vorige zomer onder anderen Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovi­c naar Manchester United en wordt gezien als een van de invloedrij­kste makelaars van de wereld. Twee weken geleden had Raiola gezegd dat Lukaku “met 99,9999 procent zekerheid” het nieuwe contract zou tekenen. “Wat overigens niet wil zeggen dat Romelu deze zomer blijft”, had de Italiaanse Nederlande­r eraan toegevoegd.

Ontsnappin­gsclausule

Lukaku heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Everton en wil Nacer Chadli (90’) voor de schaarse dreiging. *** Christian Benteke zag de competitie­match tegen Tottenham uitgesteld worden door het bekervoetb­al, net als Christian Kabasele bij Watford en Adnan Januzaj en Jason Denayer bij Sunderland. *** Thibaut Courtois en Eden Hazard spelen vanavond (20.45u) in de FA Cup tegen het Manchester United van Marouane Fellaini. *** Steven Defour is nog out bij Burnley na een hamstringb­lessure.

FRANKRIJK

Guillaume Gillet (90’) won met Nantes met 2-3 bij Montpellie­r, waar Isaac Mbenza na 78 minuten mocht invallen. *** Thomas Meunier (82’) won met PSG bij Lorient (1-2). Werd in de slotfase gewisseld voor Aurier. er daarover garanties komen. Concreet vraagt hij een ontsnappin­gsclausule waarmee hij voor een vast bedrag de club mag verlaten. Een clausule die Raiola niet onderhande­lde en waarmee Everton voorlopig niet mee wil akkoord gaan. Het huidige contract van Lukaku loopt nog tot 2019. Als Everton het hard speelt, kan het de Belg nog twee jaar houden bij de club. Lukaku hoopt dat Everton uiteindeli­jk eieren voor zijn geld zal kiezen. Vorige zomer weigerde de club hem voor een bedrag van ruim 65 miljoen euro naar zijn exclub Chelsea te laten gaan. Manager Antonio Conte verkoos Lukaku boven Marseillea­anvaller Michy Batshuayi en overwoog Lukaku in een systeem met twee spitsen aan Diego Costa

ITALIË

Dries Mertens (28’) verving Pavoletti en zette meteen een penalty om voor Napoli tegen Crotone (3-0), zijn negentiend­e in de Serie A. *** Sven Kums (20’) moest bij Udinese, dat met 1-3 won bij Pescara, alweer genoegen nemen met een invalbeurt. *** Bij Sampdoria kreeg Dennis Praet een invalbeurt van een kwartier in de gewonnen stadsderby tegen Genoa (0-1). *** Jordan Lukaku ontvangt met Lazio vanavond (20.45u) Torino. *** Radja Nainggolan (90’) leverde de assist bij het tweede doelpunt van AS Roma tegen Palermo (0-3). Thomas Vermaelen bleef op de bank. *** Senna Miangue (45’) mocht bij Cagliari, dat met 1-0 verloor van Fiorentina, invallen. te koppelen. Everton hield het been stijf maar kan zich mogelijk deze zomer soepeler opstellen. Hoe dichter een speler het einde van zijn contract nadert, hoe groter de financiële druk op een club is om te verkopen. Lukaku beschouwt zichzelf als een eeuwige voetbalstu­dent maar vindt dat hij bij Everton aan zijn top is gekomen. Na een gesprek met Ronald Koeman liet hij zich begin dit seizoen overhalen om te blijven, maar intussen vindt hij dat hij bij de tweede club uit Liverpool niets meer bij te leren heeft. Ook volgend seizoen is Everton meer dan waarschijn­lijk niet in de Champions League actief. Zaterdag tegen West Bromwich scoorde Lukaku zijn negendat

PORTUGAL

Laurent Depoitre was geen plek gegund in de selectie van Porto, dat vrijdag Arouca versloeg (0-4).

RUSLAND

Nicolas Lombaerts werd wegens lichte hinder aan de knie uit de kern gelaten bij Zenit, dat verloor bij Amkar Perm (1-0).

SPANJE

Yannick Carrasco (86’) wist in de nipte 0-1-zege bij Granada vooral na de rust voor dreiging te zorgen, maar een goal kwam er niet. Bij de thuisploeg stond Andreas Pereira 90 minuten tussen de lijnen. *** Zakaria Bakkali mocht acht minuten invallen bij Valencia tegen Gijon (1-1). *** Theo Bongonda (90’) verloor met Celta de Vigo van Villarreal (0-1) en liep tegen een gele kaart aan.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium