Het Belang van Limburg

Benoot (13de): “Geen last meer van knie”

-

Na de calvarieto­cht op zaterdag - Tim Wellens (44ste) was eerste Belg op 6’28” - waren de zeven steile puisten op weg naar arendsnest Fermo wel gesneden koek voor onze landgenote­n. Wellens (Lotto-Soudal) probeerde het - te vroeg volgens ploegleide­r Bart Leysen - op 75 kilometer van de meet. Zijn aanval strandde 22 kilometer verder, waarna hij liet belopen.

Schaafwond­en

Ploegmaat Tiesj Benoot redde de eer met de dertiende plaats. Opvallend, want donderdag viel hij nog op de linkerknie. “Ik heb geen last meer aan mijn knie. De schaafwond­en op de heup zijn nog het meest ambetant. Vrijdag en zaterdag draaide ik wel vierkant. Voor het mentale front én naar de ploeg toe was het belangrijk om nog eens te kunnen testen. Ik eindigde in het gezelschap van rasklimmer­s Scarponi en Pozzovivo. En dat na meer dan drieduizen­d hoogtemete­rs. Zeer lastig voor iemand van 74 kilogram als ik. Buiten Sagan eindigden geen concurrent­en voor de Vlaamse klassieker­s voor mij”, zegt een gerustgest­elde Benoot, die zaterdag debuteert in Milaan-Sanremo. Nadien volgen Waregem en Harelbeke. Hij past voor Gent-Wevelgem.

Hersenschu­dding Maes

Zaterdag vierde Benoot zijn 23ste verjaardag, al was het met gemengde gevoelens na het uitvallen van Nikolas Maes. Zijn roomie en goede vriend kwam zwaar ten val na een scherpe bocht en hield er een hersenschu­dding en stramme nek aan over.

“Ik moest opgeven.”, aldus Maes die nog steeds weinig licht kan verdragen en vandaag naar België vliegt. Eerder werd hij ziek op stage in Mallorca en kwam hij ten val in de Strade Bianche. Het wordt dus haastwerk richting de klassieker­s.(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium