Het Belang van Limburg

As zet stap naar behoud in Liga A

-

Sil Fransen

Bevo Geetbets beweegt hemel en aarde voor een verlengd verblijf in eerste divisie. Sil

Fransen loodste zijn team op de hoek naar twee gouden puntjes tegen Haasrode C. Kapelle-Opden-Bos draagt zo momenteel de rode lantaarn.

EUROMILLIO­NS VL PLAY-OFFS VCL AALST-ROESELARE 3-2

De Ajuinen wonnen via de machtige invalbeurt van Roman Abinet. Ook Staszewski piekte. Roeselare verloor Hendrik Tuerlinckx (knie) in de vierde set en liet het afweten. Ruben Van Hirtum en de Pool Orczyk konden de hoofdaanva­l niet opkrikken.

GENT-SHANKS GUIBERTIN 3-2

De thuisploeg overwon zijn dip in de vierde set. Guibertin loste zijn greep na 2-5 in de tiebreak. Ook zonder Gielen (knie) en Ceusterman­s (adductoren) haalde As de driepunter aan boord tegen hekkenslui­ter Yvoir. Spelverdee­lster Joke Hoeyberghs scoorde zes punten: “Oké, mooi zo, in deze onvoorspel­bare match.” Nelle De Grave liet zich gelden op de hoek. Mattheuwse­n kon zich uitleven: “We hadden veel vechtlust.” Lotte Schaekers schitterde. Manager Jo Santermans:

MANNEN LIGA B AVOC ACHEL-WALHAIN 3-0

Het stond 1-0 via 16-9 en 21-12. De tweede set sprong naar 21-13. In de laatste set werd 15-16 omgebogen in 21-17. Afgelopen op een uurtje. “Met dezelfde grinta moeten we Antwerp achter ons houden voor het behoud.”

VROUWEN LIGA A

TONGEREN-AM. ZOERSEL 3-2

Een mak Datovoc keek snel tegen 0-1 aan. Claes, Hawinkel, Vinkesteyn en Moors trokken 24-20 bij 24-24 over de streep. Dan zwiepte 13-8 verloren: 1-2. Ter Hedde en Penders keerden het tij.

VROUWEN LIGA B

OUDENAARDE-UIKHOVEN 3-0

Uvoc miste Gilson, Van Cauwelaert en Eerdekens. Willen en Louis deden hun best tegen de stoppende leider.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? As viert. Rechts Elien Mattheuwse­n.
Foto JEFFREY GAENS As viert. Rechts Elien Mattheuwse­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium