Het Belang van Limburg

Houthalen enige kampioen

- Guy VOLDERS

In de heenmatch van de halve finale voor de Beker van Limburg nam Nieuwerker­ken bij de heren meteen een serieuze optie op de finale. Bij de dames hebben Hasselt B en Lummen C hun finaletick­et al beet. In de competitie behaalden de Miners een kostbare zege bij Hades. Bree won nipt van Tongeren terwijl Stevoort B als enige thuis wist te winnen. Houthalen D blijft tot dusver de enige kampioen in provincial­e reeksen nadat Maaseik en Zonhoven C dit weekend verloren. Nieuwerker­ken begon in overdrive aan de wedstrijd (15-0) en aan de rust was het verschil al opgelopen tot 19 punten: 40-21. Een collectief sterk acterende thuisploeg verdubbeld­e na rust zijn voorsprong en wist Van Damme behoorlijk af te stoppen. Leopoldsbu­rg milderde nog in de slotfase.

Nadat Hasselt A zich vrijdag al plaatste, wisten ook de dames van Hasselt B zich te plaatsen ten koste van Houthalen D. De thuisploeg kwam nochtans het best uit de startblokk­en onder impuls van Tiri (2x3) en Creemers. Hasselt reageerde via Buelens en Beynaerts (2x3). In het tweede en het derde kwart lukte Houthalen slechts drie (!) veldkorven waardoor Hasselt uitliep tot 23-36. Bij 38-38 kon het plots weer alle kanten uit maar Hasselt hield het hoofd koel dankzij Buelens en Princen.

In het Lummens onderonsje tussen de D-ploeg en de C-ploeg, vergrootte de tweedeprov­incialer meteen de voorgift tot 13-0 en was het virtueel finalist. Toen de voorsprong opliep tot 20 punten begon de C-ploeg aan de achterstan­d te knagen en boog die pas in de slotfase om naar een zuinige zege. Nadat Hades het eerste kwart voor zijn rekening nam, namen de Miners de wedstrijd vanaf het tweede kwart in handen via de broers Dieltiens. De machine bleef haperen bij Hades waardoor de bezoekers verder uitliepen met uitstekend werk onder de borden van Boutsen en Postelmans. Beyens zorgde voor tegengas. Tongeren kon rekenen op een superieure Proesmans die maar liefst 44 punten voor zijn rekening nam. Toch was het Bree dat vanaf het tweede kwart het commando nam via Dreesen en Ceyssens. Tongeren milderde nog in Q3 (6468) maar Bree gaf de zege niet meer uit handen. Stevoort B had de handen vol met een moedig strijdend Lummen: 46-46(26’). Ondanks aandringen van de tandem N. Wauters - Vanwijn waren het Huenaerts (7x3) en Bonneux die Stevoort over de streep trokken. Het team van coach Roost blijft zo thuis ongeslagen in 2017. BEKER VAN LIMBURG DAMES (TERUG)

HOUTHALEN D-HASSELT B 38-43

EERSTE PROVINCIAL­E HEREN

HADES -MINERS B 52-64

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De Houthalens­e kampioenen­ploeg: links naar rechts, vooraan: Toon Claassen, kapitein Shawn Snyers, Jan Poelmans, Jason Vanderheyd­en. Bovenaan: Leander Dedroog, Stef Ceyssens, Benjamin Cuyvers, Yannick Ravert, Brecht Bollart, coach Jef Patteet. Ontbreken...
FOTO DICK DEMEY De Houthalens­e kampioenen­ploeg: links naar rechts, vooraan: Toon Claassen, kapitein Shawn Snyers, Jan Poelmans, Jason Vanderheyd­en. Bovenaan: Leander Dedroog, Stef Ceyssens, Benjamin Cuyvers, Yannick Ravert, Brecht Bollart, coach Jef Patteet. Ontbreken...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium