Het Belang van Limburg

Zonhoven neemt optie op titel

- Rob KWANTEN

De play-offs in 2e en 3e provincial­e bij de mannen zijn volop aan de gang. In 2A ging Zonhoven zaterdag met 0-3 (17-25, 23-25, 17-25) winnen bij Noliko Maaseik C, dat zich een weekend eerder nochtans ten koste van Achel had geplaatst voor de Limburgse bekerfinal­e. Enkel in de tweede set kon Maaseik wat weerwerk bieden tegen het aanvallend­e geweld van Zonhoven, bij wie middenman Vanloffelt en receptie-hoek Collard het mooie weer maakten. Zonhoven heeft zo zijn eerste drie play-offwedstri­jden gewonnen en lijkt dus af te stevenen op de titel en promotie naar eerste. Zeker nu eerste achtervolg­er Diepenbeek met 1-3 verloor van Lanaken en de achterstan­d op Zonhoven al 7 punten bedraagt.

Competitie­vervalsing

“Nu mag het eigenlijk niet meer misgaan”, verduideli­jkt trainer Dirk Switten. “Als je naar Maaseik moet, is het steeds de vraag of ze hun 4 divisiespe­lers gaan inzetten of niet. In de aanloop naar de play-offs waren ze steevast van de partij, maar de laatste wedstrijde­n niet meer. Competitie­vervalsing van de zuiverste soort natuurlijk, maar in dit geval pakt het dus een keer in ons voordeel uit. We kijken alvast uit naar een nieuwe start in eerste provincial­e. Andries Kenis en Jonas Cuppens, die momenteel niet aan de bak komen in onze eerste ploeg (1e divisie, nvdr.) en vanaf september op kot gaan, komen ons alvast versterken. We onderhande­len ook nog met een speler van Diepenbeek. Als ik dat trio kan toevoegen aan mijn jonge, technisch zeer begaafde ploeg, dan denk ik dat we een plaats in de top 6 van het klassement mogen ambiëren.”

Beringen op zucht van titel

In eerste provincial­e bij de meisjes zet Uikhoven haar opmars naar de tweede plaats verder dankzij een 0-3-zege bij Achel, tweede in de rangschikk­ing. Trainer Michel Paulissen is dan ook in zijn nopjes. “Na de scalp van Alken (3e) vegen we nu ook Achel van het parket. Na een bloedstoll­ende eerste set (27-29) verschoof ik Louis naar de opposite, Vanlent naar de hoek en Segnana kwam aan de pas. Dat loonde gelukkig (20-25). Caretta maakte in de derde set aanvallend het verschil in het midden (2125).”

Door de nederlaag van Achel staat Beringen, dat met 0-3 won bij Achel, nu al 11 punten los aan de leiding. “Als we volgende week Alken kloppen is de titel een feit”, aldus Ilaria Bormans. “Een jong Beverlo heeft ons het vuur aan de schenen gelegd, maar we waren extra gemotiveer­d door de nederlaag van Achel.”

Hoevoc wint degradatie­topper

Het degradatie­duel tussen Hoeselt en Geetbets in eerste provincial­e bij de mannen werd zaterdag met 3-0 gewonnen door Hoeselt, bij wie de 16-jarige Jens Palmans de afwezige Sebastien Weytjens verving op de hoek. Hoevoc won de eerste set met 25-23, maar zag de bezoekers dankzij een opslagreek­s van Vannieuwen­huijsen vervolgens een 20-11-achterstan­d goedmaken. Geetbets kreeg ook enkele setballen, maar kon die niet verzilvere­n. Hoeselt won met 30-28 en sloeg Geetbets in de derde set helemaal KO (25-19). Geetbets blijft 10e op 12 ploegen, maar ziet Hoeselt wel naderen tot op één punt. Aan de top van het klassement boekten Stevoort (vs. Herk-deStad), Achel (vs. Lommel) en Dilsen-Stokkem (vs. Kinrooi) logische zeges. Met nog 5 speeldagen voor de boeg behoudt Stevoort 3 punten voorsprong op Achel en 9 op Dilsen-Stokkem.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium