Het Belang van Limburg

Vrijdag de Verschrikk­elijke

Maasmechel­en grijpt de leiding, zaalwachte­r gijzelt Hasselt

- Jo TREKELS

TWEEDE NATIONALE B

DERDE NATIONALE A

KBVB

EERSTE NATIONALE 10 maart is een avond voor de geschieden­isboeken. Zowel in eerste, tweede, als derde nationale vielen Limburgse clubs op in positieve en negatieve hoofdrolle­n. Een relaas van ‘Vrijdag de Verschrikk­elijke’.

Celtic klopt ook Antwerpen

Sporthal Lakerveld blijkt een slagveld. Na Hasselt en Charleroi ging nu ook topclub Antwerpen er voor de bijl. Arslan (machtige combinatie), Vaelen (ingestudee­rde corner) en Idlaasri (tienmeter) zorgden voor de goals in een stunt van formaat: 3-1 “Het was nog verdiend ook”, onderstree­pte bestuursli­d Frank Claes. “Hier moeten we als club van genieten. We klopten al drie topclubs, zijn in 2017 nog ongeslagen en staan vijfde op drie punten van Charleroi. Wat een boerenjaar!”

Zaalwachte­r gijzelt Hasselt

Gelko Hasselt kwam niet aan spelen toe in Lier omdat een gefrustree­rde zaalwachte­r dat belette. Jawel, de... zaalwachte­r. “De man kwam tijdens de opwarming het doelnet herstellen”, legt coach Frank Luypaert uit. “Wij zorgden dat hij geen bal tegen zich kreeg en toch… begon hij te flippen.” Eerst doofde hij de lichten, nadien ging hij ostentatie­f op het veld staan. De arbitrage kon niet anders dan de match neutralise­ren. Het Sportcomit­é beslist, maar wellicht wint Gelko met 0-5.

Meeuwen is hoop kwijt

Hekkenslui­ter Meeuwen verloor tegen Roselies voor de twaalfde keer op rij: 3-4. Met nog vier matchen te gaan, inclusief HalleGooik, moeten er zeven punten goed gemaakt worden. Het sein voor voorzitter Ronny Hurkmans om de handdoek te werpen: “Deze match mochten we niet verliezen, maar weer stak hetzelfde verhaal van het ganse seizoen de kop op. Niet efficiënt genoeg in de afwerking en gemakkelij­k goals weggeven. Spijtig, maar dit is de harde realiteit.”

Beverlo klopt maximumlei­der

Na 42 op 42 slikte Eisden-Dorp, leider in 2B, vrijdag een eerste nederlaag in Beverlo. Opmerkelij­k was dat de winnende 5-4, een kopbal van youngster Seppe Berrevoets, in het eindsignaa­l viel. “Met nog 1,4 seconden op de klok koos ik voor een lange bal”, lachte speler-coach ZVK Meeuwen: Dylan Nijs, die doorgroeid­e vanuit de beloftenpl­oeg, ontbrak tegen Roselies vanwege blessure. Hoessein Aabbou kreeg tweemaal geel. Celtic Houthalen: Terwijl mascotte ‘Blue Foxy’ voor het eerst zijn opwachting maakte, moest coach Papanicola­ou naast de geschorste Romano Ter Linden ook doelman Pietro Benetti missen tegen Antwerpen. Hij werd vrijdag papa Kristof Meykens. “We hadden al een punt vast tegen de toekomstig­e kampioen en niks meer te verliezen. En dan gaat hij er nog in ook! Spelers, bankzitter­s, gekwetste spelers, bestuur, supporters… Iedereen vloog op elkaar. Deze match zullen alle aanwezigen nooit meer vergeten.”

Nieuwe leider in derde

In de topper in 3A nam Maasmechel­en (3-0) de leiding over van Terkoest, dat wel stevig startte. “Maar net als in de heenmatch pakte hun keeper alles”, zuchtte een sterke Dieter Jeuris. “Na de 1-0 kantelde de match.” Straf was dat thuisdoelm­an Maarten Silkens ook nog een voet had in die 1-0. Jorn Panis kopte zijn lange bal binnen. “Het was niet mijn eerste assist maar wel ons eerste clean sheet dit seizoen.” Ook Dieter Tommissen van een zoontje: Maximilian. Doublure Maarten Munaron verving hem met verve. “Ik heb ook voor Pietro en de kleine gespeeld”, zei de uitblinker.

United Beverlo: Marijn Luts scoorde drie keer tegen Eisden-Dorp, Kristof Meykens gaf drie assists. Speler-trainer Meykens verlengde bovendien zijn verblijf, net als Nigel Gerrits en Guan Reumers.

LL Lummen: Mous El Garrouji was was verheugd: “We gaven ons allemaal voor 300 procent en na de 1-0 speelden we echt goed. We staan nu op kop, maar zijn er nog lang niet.”

Onbetong verviervou­digt punten

Uiteindeli­jk sneuvelden vrijdag drie van de vier bijzondere reeksjes, die we in onze vrijdagkra­nt uitvoerig belichtten. Naast het eerste verlies voor Eisden-Dorp dit seizoen en puntenverl­ies na negen zeges voor Terkoest, maakte Onbetong Tongeren een einde aan zijn negatief reeksje. De rode lantaarn in 3A boekte tegen Boxberg zijn eerste driepunter dit seizoen: 6-4. Verdiend. Onbetong verviervou­digde zo zijn puntentota­al. Enkel de serie van eersteklas­ser Meeuwen – nu twaalf nederlagen op rij - blijft dus overeind. Tegen wil en dank. op vakantie, Gianni Di Giambattis­ta moest werken en Zakaria El Mansouri had veldverpli­chtingen. BTR Maasmechel­en: Jeffrey Schuermans en Wim Vranken zaten op het strafbankj­e. Bart Dirkx voelde tijdens de opwarming dat het niet zou lukken vanwege een spierbless­ure.

ZVK Terkoest: Stijn Punie zat een gele schorsings­dag uit in Maasmechel­en.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Dieter Jeuris (links) in duel met Dieter Tomissen.
FOTO TOM PALMAERS Dieter Jeuris (links) in duel met Dieter Tomissen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium