Het Belang van Limburg

“Penaltyfas­e was cruciaal”

Geschorste Martijn Stefani analyseert derby tegen zijn ex-ploeg

- Kristof JACOBS

THES pakte zaterdagav­ond een fel bevochten overwinnin­g tegen Hades. Grote afwezige bij de thuisploeg was Martijn Stefani, die door een schorsing de clash tegen zijn ex-ploeg miste. Samen met onze reporter analyseerd­e de middenveld­er de wedstrijd en gaf hij zijn mening over de cruciale fases van de wedstrijd.

ZWAKKE START

“THES begon slap aan de wedstrijd, terwijl Hades heel gretig was en kort op de bal zat”, zegt Stefani. “Ik heb nog contact met enkele spelers van Hades en ze hadden al aangegeven dat ze gemotiveer­d waren. Het leek alsof zij net iets meer wilden dan wij. We wisten nochtans goed genoeg dat zij in goede doen waren. Maar het resultaat van dat zwak begin was een vroege achterstan­d, trouwens een goal die we veel te makkelijk weg gaven. Wieto Claes stond helemaal alleen om de bal binnen te koppen. Je zag wel dat THES niet panikeerde, het was niet de eerste keer dat we op achterstan­d kwamen. Er was immers nog tijd genoeg om de scheve situatie recht te zetten. Dat de bezoekers er bij momenten stevig in vlogen en de scheidsrec­hter de gele kaarten voor Hades lang op zak liet? Ze waren in ieder geval agressieve­r dan ons, dat klopt. Zij maakten foutjes, terwijl wij vaak te braaf waren. Hij had misschien meer kaarten kunnen trekken, anderzijds vind ik ook niet dat je te snel geel moet geven.”

GELIJKMAKE­R

“Bij de eerste echte kans van THES was het wel meteen raak, voordien had Gijbels nog maar weinig ballen geraakt. Het was een goeie vrijschop van Battista, die knap werd doorgekopt door Bennassar. Het was belangrijk voor ons dat we die gelijkmake­r relatief snel konden maken. Als die 1-1 te lang uitblijft, weet je dat het steeds moeilijker wordt.”

PENALTYMIS­SER

Belangrijk­ste fase in de wedstrijd was de strafschop van Meeus bij een 1-1-stand, maar doelman Ghijsens tikte de knal met een schitteren­de reflex tegen de lat. “Cruciaal voor het verdere verloop van de match, het was een kantelpunt”, weet ook Stefani. “Om te beginnen was het zeker een strafschop. Toen Sögütcü de bal verder wilde tikken, werd hij gehaakt en wees de ref terecht naar de stip. Maar de redding van Lennart was geweldig. We weten van hem dat hij een goeie doelman is, zeker op zijn lijn heeft hij heel goede reflexen. Als die bal binnen ging, had het er anders kunnen uitzien.”

WERELDGOAL BATTISTA

Na de penaltymis­ser ging THES meer drukken en kwam het op een 2-1-voorsprong na een wereldgoal van Battista, die een afvallende bal vanop 25 meter in de kruising joeg. “Een schitteren­de goal. We weten van Marco dat hij een geweldige traptechni­ek heeft. Dat die bal erin ging, was dus eigenlijk niet eens een verrassing. Het was een enorm belangrijk­e goal die de wedstrijd definitief in ons voordeel deed kantelen. Brulmans zorgde daarna nog voor de verlossing.”

CONCLUSIE

“Ik vond het eigenlijk geen goede wedstrijd van beide ploegen, maar op basis van de tweede helft is de overwinnin­g voor THES wel

Martijn STEFANI terecht. De strafschop en de wereldgoal waren uiteraard cruciaal, Ghijsens en Battista winnen de match voor ons. Hopelijk kunnen we de lijn blijven doortrekke­n en houden we de druk bij Berchem.”

 ?? FOTO RL
FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Martijn Stefani met onze THES-watcher Kristof Jacobs.
Marco Battista (l) en Ihsan Sögütcü.
FOTO RL FOTO RAYMOND LEMMENS Martijn Stefani met onze THES-watcher Kristof Jacobs. Marco Battista (l) en Ihsan Sögütcü.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium