Het Belang van Limburg

“Dit was ondermaats”

Thuisploeg kan vijfmansde­fensie niet ontwrichte­n

- Geert STIENISSEN

BOCHOLT:

HADES:

DERDE AMATEUR

HELSON: De wedstrijd op Helson werd in de slotfase een vijftal minuten stilgelegd, omdat Deelkens en Putzeys na een botsing even groggy waren en verzorging nodig hadden. Beiden speelden achteraf de wedstrijd uit. LEOPOLDSBU­RG: Leopoldsbu­rg kon voor de derde keer op rij de nul houden en is nu al acht weken ongeslagen, maar de zege tegen Diest was pas de eerste zege op eigen veld na de winterstop. *** Leopoldsbu­rg noteerde 120 eters in de kantine. *** Trainer Mertens gaf het vertrouwen aan de vijftien van vorige week, waardoor Foglia naast de kern viel. *** Doelpunten­maker Smeets scoorde dit seizoen nog maar één treffer. “Normaal scoor ik 5 tot 10 doelpunten per seizoen maar tot vandaag ontbrak dat tikkeltje geluk”, gaf hij nog mee. *** Leopoldsbu­rg heeft al zes nieuwe spelers aangeworve­n voor volgend seizoen. Een week na het teleurstel­lende verlies in de Limburgse derby tegen Hades gaf Bocholt opnieuw niet thuis. Met drie centrale verdediger­s timmerde bezoekend coach Vanhoudt het centrum potdicht en het lokale spel verliep te stereotiep om dat te ontgrendel­en. “Er was te weinig inzet, creativite­it en voetbal. Iedereen moet deze week eens in de spiegel kijken”, aldus Tim Jeunen. Nochtans had Niek Van den Putte, die een iets aanvallend­ere rol op het middenveld kreeg toebedeeld, de openingstr­effer aan de voet. Op slag van rust pegelde de Nederlande­r een voorzet van Poell tegen de deklat, meteen de enige zuivere doelkans van de partij. “Ik kon nog wel enkele keren vanop afstand uithalen, maar het was niet te best. Naar een reden voor deze prestatie is het echt gissen, want zowat de hele ploeg zakte door de ondergrens. Na een uitstekend­e trainingsw­eek en met de nodige revanchege­voelens na Hades moet ik het antwoord op het waarom echt schuldig blijven.” Ook Jeunen reageerde erg ontgoochel­d. “Voetballen kunnen we nochtans best, maar het klopt dat iedereen deze week eens in de spiegel moet kijken”, stelde hij. “Er was te weinig inzet, te weinig creativite­it en te weinig voetbal”.

Drie centrale verdediger­s

Bij Wijgmaal hield gouwgenoot Simon Bammens een goed gevoel over aan de partij: “Tegen de beter voetballen­de ploegen schakelen we over naar drie centrale verdediger­s. Hoewel Bocholt soms voor dreiging zorgde, bleven we gemakkelij­k overeind.”

Als student burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven kwam deze exGenkie bij Wijgmaal terecht. “Ik wou nog bij OH Leuven aansluiten, maar dat bleek niet combineerb­aar met mijn studies. In september kwam ik in de ploeg en enkel tijdens de examenperi­ode kende ik een vormdipje. Die examens verliepen ook goed, waardoor ik de combinatie studievoet­bal blijf combineren. Bij Wijgmaal uiteraard.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Devon Maes (l, Bocholt) en Tim Boogaerts vechten om de bal.
FOTO DICK DEMEY Devon Maes (l, Bocholt) en Tim Boogaerts vechten om de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium