Het Belang van Limburg

“Durven dromen van meer”

Leopoldsbu­rg mengt zich in race voor derde periodetit­el Stef Heeren redt punt

- Johan MULDERS

Na de vlotte zege tegen Diest is Leopoldsbu­rg enkel mathematis­ch nog niet zeker van het behoud. Meer nog: de troepen van Mathieu Mertens mogen zelfs dromen van de derde periodetit­el. Diest staat dan weer dicht bij een terugkeer naar eerste provincial­e. “Maar zolang het behoud nog kan, moeten we erin blijven geloven”, klonk de bezoekende coach Peter Mommaert. De partij kon niet beter beginnen voor ESK met een bom in de kruising van Smeets. Drie minuten later kon Vandebroek verdubbele­n na een perfect uitgespeel­de tegenaanva­l. “De tegenstrev­er meteen bij de keel grijpen, was ons opzet en nadien was het zaak om de wedstrijd te controlere­n en de tegenstrev­er niet in de wedstrijd te laten komen”, verduideli­jkte Wouter Smeets. In de tweede helft probeerden de Brabanders met verse aanvallend­e krachten Leopoldsbu­rg onder druk te zetten, maar dat leverde niets op. Het was Claes die aan de overkant nog een drietal doelrijpe kansen miste. Vijf minuten voor tijd zette Smeets, weer met een knap schot, de kroon op het werk. Een applausver­vanging was zijn deel.

Twee richtingen

Volgens coach Mathieu Mertens moet Leopoldsbu­rg nu in twee richtingen kijken. De Limburgers zijn mathematis­ch nog niet zeker van het behoud, maar zitten wel - met slechts twee punten minder dan Houtvenne - in de race voor de derde periodetit­el. “We moeten dus durven dromen van meer. Deze groep blijft goed aan elkaar hangen, ook al zijn er een paar vertrekker­s. Ik ben ervan overtuigd dat we nog punten gaan pakken”, beweerde Mertens. Zijn collega Peter Mommaert geeft zich niet gewonnen in de degradatie­strijd. “Dit is een nieuwe opdoffer, maar zolang het mathematis­ch kan, moeten we erin geloven. Maar het zal op karakter moeten gebeuren, want in elke linie missen we kwaliteit”, erkende de Diest-trainer.

Guan Reumers

Bij de bezoekers verscheen Guan Reumers aan de aftrap. De middenveld­er is de zoon van Luc Reumers, die vanaf volgend seizoen hoofdcoach is bij ESK. “Voor mij was dit een bijzondere partij, bijna in mijn achtertuin”, deed de 24-jarige Beverlonaa­r zijn verhaal. “Ik was zeventien, toen ik bij de beloften van Leopoldsbu­rg speelde en sindsdien was ik hier niet meer geweest. Het is fijn dat mijn papa hier trainer wordt. Hij verdient dit. Zelf trek ik naar Berg en Dal, waar we samen kampioen speelden. Door allerlei omstandigh­eden zijn we in degradatie­nood verzeild geraakt, maar ik hoop dat Diest zich kan redden.” KVK Wellen bleef op verplaatsi­ng bij Sterrebeek steken op een 1-1-gelijkspel. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong via een vrije trap, maar Stef Heeren bracht de bordjes op slag van rust weer in evenwicht. “In de eerste helft kregen we ons spel moeilijk op de mat”, gaf de doelpunten­maker toe, “maar tijdens de pauze heeft de coach ons wakker geschud. Na rust deden we Sterrebeek pijn door hoog druk te zetten en vlot te combineren. Op die manier creëerden we zes à zeven goede kansen. Er zat dus meer in, maar een punt is in volle degradatie­strijd zeker niet slecht.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jasper Grevendonc­k probeert Benji Commers (Diest) af te stoppen.
FOTO DICK DEMEY Jasper Grevendonc­k probeert Benji Commers (Diest) af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium