Een Hitchcock-scenario

Trainer Simons van Lindel neemt na de match ontslag

- Bart SCHIJNS

KSK MEEUWEN GROTE HEIDE 2 1

Grote Heide klom via Schilderma­ns op voorsprong maar op het halfuur draaide Meeuwen via Kozulu de rollen om: 2-1. Meeuwen miste nog heel wat kansen waaronder een elfmeter waardoor het spannend bleef. Kadijk en Lindelhoev­en maakten er met 4-4 een heerlijke derby van. Vlak na de rust leek bij 1-3 de match gespeeld. Twee minuten voor tijd stond het 4-3. Eén minuut later 4-4. Beide trainers waren enorm teleurgest­eld. Simons van Lindelhoev­en nam zelfs ontslag. Al na zes minuten was het raak. Van Erkel zwiepte de bal voor goal. Cuypers riep los, maar gedragen door de wind viel de bal in de winkelhaak: 0-1. Dan schakelde het script over naar Tom Rooyakers. Met een voorzet, vluchtscho­t voorlangs en knal gepareerd door Devrindt trok de boomlange spits alle aandacht naar zich toe. Meeus mocht vrij eenvoudig de 0-2 binnenknal­len maar toen Andries Maesin de fout ging kon Hedrik Thijs de aansluitin­gstreffer maken: 1-2. Cuypers maakte zijn foutje bij de 0-1 nog voor rust goed. Eerst dook hij goed in de voeten van Plessers en ook Van Den Dungen geraakte niet voorbij de goalie. Bij 1-3 ging de keeper van Kadijk helaas opnieuw in de fout. Hij trapte op een terugspeel­bal volledig naast de bal en zo kon Vaesen wel simpel scoren. “Niet te geloven. Hier hou ik een zuur gevoel aan over”, klonk het bij een teleurgest­elde Kris Cuypers. Maar ook na de 1-3 had de scenarist nog enkele hoogtepunt­en gepland. Rooyakers zag zijn harde werken beloond met de 2-3 en de ingevallen Maex maakte er tien minuten voor tijd zelfs 3-3 van. Kadijk kreeg een boost en ging op

HAM UNITED SV HERKOL 2 2

Rode Lantaarn Ham United heeft leider Herkol met een omgezette strafschop van De Jonge in de voorlaatst­e minuut twee punten afgesnoept. Vlak voor en vlak na de rust scoorde Belmans nochtans, maar Ham vocht terug.

MD HALEN FL. PAAL

zoek naar de 4-3. En die kwam er ook, en hoe! Roy Van Chaze toverde een schijnbewe­ging uit zijn schoenen en lepelde de bal richting Frederik Maex. Die bedacht zich niet en pegelde de bal onder de winkelhaak. Een wereldgoal! Kadijk aan het feest. Cuypers maakte met enkele knappe reddingen opnieuw zijn fout goed. En dan volgde een laatste hoogtepunt. Bij een corner tien seconden voor tijd mocht Vaesen met zijn tweede goal van de middag de 4-4 aan de tweede paal binnentikk­en. Kadijk in zak en as. “We hebben gevochten voor wat we waard waren. We hebben ons opnieuw in de match geknokt. Daar moeten we ons aan optrekken”,

2 1

Halen heeft hard moeten werken om de punten in de derby tegen Paal thuis te kunnen houden. Met een harde kopbal van Schuyten en invaller Jelle Deflem die een rebound kon binnentikk­en maakte Halen het doelpunt van Wyckaert ongedaan.(

Kris Cuypers Doelman van Kadijk

N. GRUITRODE W. KOERSEL 1 2

Beide ploegen scoorden bij hun eerste kans. Nico Claes voor Koersel met de 0-1 en vlak voor rust Vanderstee­gen. Alaerts lukte ook een goal vlak na de koffie (1-2) waarna de thuisploeg wel nog vocht als leeuwen maar wat kansen betreft geen vuist meer kon maken.( aldus een

Roy Van Chaze.

En de trainers? Die waren kapot. Patrick Jacobs omdat hij twee punten in rook had zien opgaan. Rudi Simons die de koppositie in de derde periode aan zijn neus zag voorbij gaan bood onmiddelli­jk na de match zelfs zijn ontslag aan.

ACHEL VV TURKSE FC 1 1

Achel morste met de kansen. Geers kwam tweemaal alleen voor de doelman en ook Van Der Wiel geraakte niet voorbij de keeper die ook nog door de lat geholpen werd. Erdin maakte tegen de gang van het spel in 0-1 maar Dierckx kon toch nog verdiend gelijk maken.(