Het Belang van Limburg

“Niets is onmogelijk”

Domenico D’ArneseArne­se scoort, geeftt assist en krijgt penaltyalt­y

- Gert SILLEN

KWS ALKEN 1 SK MUNSTERBIL­ZEN 4

Een inspiratie­loos KWS kon niet verhindere­n dat Munsterbil­zen terecht naar een zevende zege op rij denderde. Maes, die eerder onbegrijpe­lijk miste bij 0-2, zorgde voor de Alkense eerredder. Een zenuwslope­nde titelstrij­d dreigt er aan te komen want Park Houthalen heeft met een 3-1-zege tegen leider Torpedo de kampioensc­hapsdebatt­en opnieuw voor geopend verklaard. Dat Park zich opnieuw mengt, hebben de Houthalena­ars te danken aan Domenico D’Arnese die de leider velde met het uitlokken van een strafschop, een goal en een assist. D’Arnese brak de wedstrijd, die zo gesloten was als een oester, in de voorlaatst­e minuut van de eerste helft open. “Een voorzet waaide ver over. Ik pikte de bal op in de hoek van het strafschop­gebied. Een verdediger kleefde al aan mij en ik voelde een tweede Torpedospe­ler naderen. Ik draaide me om, voelde een tik en ging liggen.” Grossi zette de strafschop feilloos om. “We begonnen met een leeg hoofd aan de match en gingen er voluit voor”, lachte D’Arnese nog. “We zetten hoog druk en gaven nauwelijks iets weg dankzij de richtlijne­n van de trainer.” Vlak na rust verdubbeld­e de rechterfla­nkspeler de score. “Jordi (Di Sancarlo, nvdr) zag zijn schot van

E. MECH. A/D MAAS NIEUWERKER­KEN 2 0

Een verbluffen­de Vanswijgen­hoven hield, na het openingsdo­elpunt van De Luca, de match met enkele puike reddingen stevig in de greep. Tien minuten voor tijd brak de veer van Nieuwerker­ken definitief na Erkens’ goal.

DIEPENBEEK VVDZ E. HENIS 1 3

Bij een 0-2-tussenstan­d, na doelpunten van Haesen en Duijsens, was de redding van Goffin op de doorgebrok­en Market cruciaal. Minuten later maakte Haesen er 0-3 van en liet Henis het na om verder uit te lopen. Myny zorgde in het slot voor de eerredder.

Stijn Haesevoets Middenveld­er van Torpedo de lijn gekeerd en ik was er als eerste bij om binnen te tikken.” Het gaf de Houthalena­ars wat ademruimte want Torpedo kroop na een afwachtend­e eerste helft eindelijk uit zijn schulp, maar bokste nauwelijks een fatsoenlij­ke kans bijeen. Een Houthalens­e owngoal

HOESELT A ZUTENDAAL VV 3 1

In een gelijkopga­ande eerste helft lieten Diamantini en Vangeel de netten trillen: 1-1. Boz en Diamantini verzuimden om er 1-2 van te maken. Kort voor het einde beslisten de broertjes Soubry de wedstrijd na een mooi duet: 3-1. bracht spanning in de wedstrijd totdat D’Arnese zijn derde moment van de match gekomen zag. “Ik kreeg de bal op rechts, dribbelde lateraal en gaf een pasje aan Jordi die het afmaakte. Ik wil nu niet specifiek verwijzen naar wat Barcelona deed, maar in voetbal is niets onmogelijk.” Hoewel Stijn Haesevoets (17) waarschijn­lijk elke vierkante centimeter van het veld betreden had, kende de motor van Torpedo meer dan waarschijn­lijk een slapeloze nacht. Tweemaal zag de beste man van de match een bal op de lat uiteenspat­ten. “Spijtig, maar voor die ereprijs koop ik niks”, reageerde de middenveld­er diep teleurgest­eld. “We kenden

EMBO THOR HASSELT 2 0

Vlak voor de koffie opende Porta na een individuel­e actie van Casters. Een kwartier voor tijd besliste Casters de wedstrijd nadat Timmers een afstandssc­hot van Buys niet onder controle had gekregen.

CALCIO GENK SCH.-BEVERST

een echte offday. Het lukte niet echt. Mijn vrijschop net na hun eerste goal had een kantelmome­nt kunnen zijn als de bal niet via de lat terug het veld in vloog. Wat nu? We hebben nog alles zelf in handen. Als we alles blijven winnen, is die titel voor ons.”

Mijn vrijschop tegen de lat had het kantelmome­nt kunnen zijn

1 2

Warnots trapte een afvallende bal voorbij Alimonti. Aksoy stelde voor rust gelijk. Na de koffie devieerde Martens de winnende goal na een lichte vrije trap voorbij de goalie. Onder leiding van een uitstekend­e Thoonen bleven de bezoekers makkelijk overeind.

 ?? RAYMOND LEMMENS
Foto ?? Tunckurt was zijn handen in onschuld als hij Stevens probeert af te stoppen
RAYMOND LEMMENS Foto Tunckurt was zijn handen in onschuld als hij Stevens probeert af te stoppen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium