Het Belang van Limburg

Vreugde bij Bocholt, ongeloof en frustratie bij Hasselt

- Ivo KWANTEN

De BeNeleague-trofee heeft Bocholt al. Een plaats in de finale van de beker van België komt er na de zege in Hasselt bij. Tegenstand­er wordt Sasja, dat vlotjes voorbij derdeklass­er Kortrijk geraakte. “Zware brok”, blikt Bart Lenders nu al vooruit. Bocholt begon swingend aan de confrontat­ie met Initia. De 8-13 (20') wees alles in de richting van een gezondheid­swandeling voor de Damburgers. Niet met de thuisploeg gerekend. Köhlen werkte aan honderd procent af en bracht zijn ploeg tot 15-16 terug aan de rust. Erop en erover was het motto van de Hasselaren in de tweede helft, 19-18 en 26-25. Maar bij de bezoekers was Spooren niet te houden en in de slotfase deed ook Pucnik ruimschoot­s zijn duit in het zakje. Valkenborg­h kon de partij twintig seconden voor tijd beslissen vanop de strafworpl­ijn. Vanbrabant redde en aan de overzijde sleepte Köhlen in de slotsecond­e verlenging­en brand, 34-34.

Extra tijd waarin Miha Pucnik met vier treffers een absolute hoofdrol speelde. “Die laatste was misschien niet de mooiste maar wel de belangrijk­ste”, glundert de Sloveen na de 39-40-zege. “Op naar een tweede titel dit seizoen.” Vreugde bij Bocholt, ongeloof en vooral veel frustratie bij Initia Hasselt. De scheidsrec­hters Claes en Box waren kop van jut. “Met de nederlaag in de BeNeleague tegen ditzelfde Bocholt kan ik me verzoenen”, vertelt trainer Vladimir Tomanovic. “Met de

uit

de uitschakel­ing in de beker niet. Dit noem ik geflikt worden.” Dezelfde reactie hoorden we bij voorzitter Bruno Willems, die het bovendien moeilijk had met de keuzes van de trainer. “Bogaerts krijgt nauwelijks spelgelege­nheid, Van Der Goten en Buciuman komen helemaal niet van de bank. Ik begrijp het allemaal niet meer. Twee prijzen hebben we zeker niet, alle hoop is gevestigd op de Belgische titel.”

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Spooren was met negen goals de beste afwerker bij Bocholt.
Foto KAREL HEMERIJCKX Spooren was met negen goals de beste afwerker bij Bocholt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium